Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Fläskfilé med ädelostsås och rostad potatis

Smakrik fläskfilé med ädelostsås, söta betor och lök. Servera med rostad potatis. Det här är en perfekt rätt att servera som festmåltid eller till söndagsmiddagen med familjen. Servera till ett fruktigt och kryddigt rött.

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

600 g fläskfilé
700 g små potatisar
500 g gul- eller polkabetor
Färsk timjan och rosmarin
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
140 g ädelost (eller gorgonzola)
Raps- eller olivolja
Svartpeppar
Havssalt
Grönsallad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Putsa fläskfilén och bryn den i lite smör tills den fått fin färg. Salta, peppra samt krydda med några kvistar färsk timjan och rosmarin och lägg över i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Ta ut och täck med aluminiumfolie ca 15 minuter innan du skär upp den.

3. Höj temperaturen i ugnen till 225 grader. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den nästan är klar. Lägg över på en plåt. Skala betorna och rödlöken. Dela i klyftor. Blanda betor och rödlök med potatisen på plåten.

4. Strö över några kvistar färsk timjan och rosmarin samt salt. Ringla över lite olja och rör runt. Ställ in i ugnen och rosta allt ca 25 minuter.

5. Blanda crème fraiche och mjölk i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och blanda ner ädelosten. Rör runt tills osten smält. Smaka av med peppar.

6. Servera fläskfilén i skivor tillsammans med rostad potatis, betor och ädelostsås. En fräsch grönsallad passar bra till.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
25 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER