Mommessin Beaujolais Splendeur Nature
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
Smakrik fläskfilé med ädelostsås, söta betor och lök. Servera med rostad potatis. Det här är en perfekt rätt att servera som festmåltid eller till söndagsmiddagen med familjen. Servera till ett rödvin med balanserad syra som balanserar upp den salta ädelosten.
600 g fläskfilé
700 g små potatisar
500 g gul- eller polkabetor
Färsk timjan och rosmarin
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
140 g ädelost (eller gorgonzola)
Raps- eller olivolja
Svartpeppar
Havssalt
Grönsallad
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Putsa fläskfilén och bryn den i lite smör tills den fått fin färg. Salta, peppra samt krydda med några kvistar färsk timjan och rosmarin och lägg över i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Ta ut och täck med aluminiumfolie ca 15 minuter innan du skär upp den.
3. Höj temperaturen i ugnen till 225 grader. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den nästan är klar. Lägg över på en plåt. Skala betorna och rödlöken. Dela i klyftor. Blanda betor och rödlök med potatisen på plåten.
4. Strö över några kvistar färsk timjan och rosmarin samt salt. Ringla över lite olja och rör runt. Ställ in i ugnen och rosta allt ca 25 minuter.
5. Blanda crème fraiche och mjölk i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och blanda ner ädelosten. Rör runt tills osten smält. Smaka av med peppar.
6. Servera fläskfilén i skivor tillsammans med rostad potatis, betor och ädelostsås. En fräsch grönsallad passar bra till.
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
Nyttja säsongens råvaror till denna härliga porchetta! Köttet går lika bra att tillaga i ugn som på grillen.
Underbart saftig kyckling med dragonpuré. Här finns lyxen att välja vitt eller rött till maten!