Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Adventsplock x 3

Goda snittar perfekta till adventsbjudningen. Servera snittarna till ett rött eller vitt vin med generös kropp och frukt. Fruktigheten i vinet går fint ihop med den salta ädelosten och balanserar beska från grönkål och nötter i ett harmoniskt resultat. Vinets fylliga karaktär speglar dom krämiga ostarnas struktur.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

Crostini med getsostkräm, kallrökt skinka och fikon

Portioner 10 st (2 per person)
Tillagningstid: 35 min

 1 ciabatta, alt ½ baguette
150 g getost utan skal, t ex Chavroux
125 g ricotta (1/2 burk)
3-4 skivor kallrökt skinka, alt prosciutto
2 färska fikon
Flytande honung
Rosépeppar som dekoration
Physalis eller annan ört som dekoration

Smördegsflarn med lagrad ost, grönkål och granatäppelkärnor

Portioner 10 st (2 per person)
Tillagningstid: 30 min

 250 g rektangulär smördeg
2 dl crème fraiche
3 dl riven lagrad ost
2 stora kvistar grönkål
Granatäpplekärnor som dekoration

Päronsnittar med taleggio, ädelost och björnbär

Portioner 10 st (2 per person)
Tillagningstid: 20 min

4-6 mindre päron, gärna avlånga Conference
½ citron
250 g taleggio
175 g ädelost
20 björnbär (frysta går bra)
Flytande honung
Ev lite hackade nötter eller frön, t ex pistage, valnöt eller pumpafrön

Crostini med getsostkräm, kallrökt skinka och fikon

Du kan rosta bröden och göra krämen dagen före. Spritsa på krämen och toppa med resten av ingredienserna en stund innan servering.

1. Sätt ugnen på 220°.

2. Skär brödet i 20 stycken centimetertjocka skivor och lägg dem på en plåt.

3. Rosta i ugnen ca 10 minuter tills de fått färg. Låt svalna.

4. Vispa getosten med ricottan med elvisp så att den blir fluffig.

5. Spritsa eller skeda ut krämen på bröden.

6. Skär skinkan i strimlor.

7. Klyfta fikonen i 20 klyftor.

8. Ställ en klyfta fikon lite snett på varje ostklick och rulla eller vik ihop skinkan och lägg den bredvid.

9. Garnera gärna med rosépeppar samt physalis eller annan ört.

10. Ringla över lite honung precis vid servering.

 

Smördegsflarn med lagrad ost, grönkål och granatäppelkärnor

Ett rejält smördegsflarn kan du få ut många snittar av beroende på hur stora bitar du gör. Godast rumsvarm.

11. Sätt ugnen på 200°.

12. Rulla ut degen med det medföljande pappret på en plåt.

13. Blanda crème fraiche och riven ost och bred ut det på degen ända ut i kanterna.

14. Skölj och skär bort mittsträngen på grönkålen.

15. Hacka bladen fint.

16. Grädda ca 15 minuter tills degen får lite färg.

17. Lägg på grönkålen och grädda ytterligare 5 minuter så kålen blir krispig men inte bränd.

18. När flarnet svalnat så klipper du 20 bitar och dekorerar med granatäpplekärnor.

Päronsnittar med taleggio, ädelost och björnbär

Fräscha snittar som överraskar! Dessutom lätta att göra.

19. Skär päronen i 20 centimetertjocka skivor.

20. Kläm över citronsaft så att de inte mörknar.

21. Skär 20 bitar av taleggion och lägg på.

22. Bryt en bit ädelost och lägg ovanpå.

23. Toppa med björnbär.

24. Vid servering så ringlar du över lite honung och strör över nötter eller frön.

Betyg
3 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Falu Rödvin

Falu Rödvin

209 kr

Traditionellt rött vin från soliga vingårdar i södra Frankrike. Perfekt till svensk husmanskost.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.