Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Ansjoviscrackers med ostfyllning

Underbara små crackers som är väldigt goda tillsammans med ett torrt mousserande vin eller champagne. Det är alltid trevligt att kunna variera sina drinktilltugg med mer en bara en ny smak på chipsen. Lägg lite tid på att göra dessa ansjoviscrackers, ni kommer inte att bli besvikna.

Vintips till receptet
300 kr

Ingredienser

100 g vetemjöl
100 g kylskåpskallt smör, i tärningar
50 g parmesan, finriven
1 liten burk ansjovisfiléer,
55 g väl avrunna
¼–½ tsk nymalen svartpeppar fyllning:
200 g neutral färskost,
t ex Philadelphia
2 dl crème fraiche, 34 % fett
1–2 tsk finhackad färsk rosmarin

Gör så här

1. Lägg mjöl, smör, parmesan, ansjovis och peppar i en matberedare och kör till en mjuk deg. Gör en boll av degen, slå in den i plastfolie och låt vila i kyl cirka 15 minuter.

2. Värm ugnen till 200°. Kavla ut degen på mjölat bakbord så att den blir cirka 3 mm tjock. Ta ut 50–55 rundlar med ett kakmått, 4–5 cm i diameter.

3. Grädda kexen mitt i ugnen 7–8 minuter, tills de fått fin gyllenbrun färg. Låt svalna på galler.

4. Blanda ost, crème fraiche och hackad rosmarin. Spritsa eller klicka ut fyllningen på hälften av kexen, toppa med resten av kexen och servera.

Receptet på dessa ansjoviscrackers med ostfyllning är hämtat ur Håkan Larssons bok Hela helgen med mat och vin (Bonnier Fakta)
Betyg
2 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

euorovision middag
Liselotte Forslin_Pressbild_03
1 tim 51 min

3 goda plockrätter

Plockmiddag och bubbel! Perfekt att inta framför tv:n och eurovision.

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.