Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut
149 kr
Eleganta franska bubblor med fräschör! Finns i alla butiker.
En perfekt förrättsmacka under vinterhalvåret. Servera kavring randig av färskost för ett festligare upplägg. I glaset väljer vi ett smakrikt mousserande vin.
ca 8 skivor kallrökt lax
1-2 apelsiner (saft och skal)
ca 175 g neutral färskost
7-8 skivor kavring
1 paket ärtskott
nymald svartpeppar
1. Hacka salladslöken fint och blanda med färskosten.
2. Bred ut färskosten i relativt tjocka lager på kavringen och stapla dem på varandra.
3. Plasta in och låt stå under press i cirka två timmar i kylen. En tung bok eller en vinbox fungerar bra som tyngd.
4. Lägg upp den kallrökta laxen på en tallrik och riv zesten från en halv apelsin över laxen.
5. Dela apelsinen och pressa saften över laxen. Låt stå kallt fram till servering.
6. Skär bort kanterna på kavringen så att du kan skära fina raka randiga bitar.
7. Lägg upp på en assiett och toppa med 1-2 skivor kallrökt lax, lite mer apelsinzest och ärtskott.
149 kr
Eleganta franska bubblor med fräschör! Finns i alla butiker.
En god rätt med julig touch som dessutom är klimatsmart. En sannerligen god jul.