Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Apelsinmarinerad lax på randig kavring

En perfekt förrättsmacka under vinterhalvåret. Servera kavring randig av färskost för ett festligare upplägg. I glaset väljer vi ett friskt och fruktigt vitt.

Vintips till receptet
229 kr

Ingredienser

ca 8 skivor kallrökt lax
1-2 apelsiner (saft och skal)
ca 175 g neutral färskost
7-8 skivor kavring
1 paket ärtskott
nymald svartpeppar

Gör så här

1. Hacka salladslöken fint och blanda med färskosten.

2. Bred ut färskosten i relativt tjocka lager på kavringen och stapla dem på varandra.

3. Plasta in och låt stå under press i cirka två timmar i kylen. En tung bok eller en vinbox fungerar bra som tyngd.

4. Lägg upp den kallrökta laxen på en tallrik och riv zesten från en halv apelsin över laxen.

5. Dela apelsinen och pressa saften över laxen. Låt stå kallt fram till servering.

Servering:

6. Skär bort kanterna på kavringen så att du kan skära fina raka randiga bitar.

7. Lägg upp på en assiett och toppa med 1-2 skivor kallrökt lax, lite mer apelsinzest och ärtskott.

Recept & foto: Viva Vin & Mat
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Periquita white box

Periquita White

229 kr

Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER