Avokado- och gurksalladstoast med smetana och rom
En god förrättstoast med krispig sallad och len rom och smetana. Välj rom efter plånbok och tycke, antingen lyxig löjrom, laxrom, sikrom eller vegetarisk tångrom som har en väl avvägd havssmak. Perfekt för den som tycker vanlig rom är lite för stark i smaken. Till förrätten serverar vi gärna ett mousserande vin.
Ingredienser
ca 1/2 gurka
2 st avokado
1 kruka dill
olivolja
citron
salt & nymald peppar
rom av valfri sort, löjrom, laxrom, sikrom eller veg tångrom
2 dl smetana
4 skivor kavring
smör att steka i
Gör så här
1. Skala och hacka gurkan och avokadon i kuber och lägg i en skål. Hacka ner dillen och strö över. Blanda om och smaka av med olivolja, citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
2. Dela brödskivorna i trekanter och stek dem i rikligt med brynt smör tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper innan servering. Såhär långt kan du förbereda.
3. Lägg två brödhalvor på varje tallrik och toppa med salladen. Gör ett ägg av rom och ett av smetana med två skedar och lägg bredvid. Servera direkt.