Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Bruschetta med jordgubbar, getost och basilika

En härlig och somrig variant av favoritsmörgåsen bruschetta med jordgubbar, getost och basilika. Servera till ett glas fruktigt rosévin med en frisk syra som möter upp den syrliga getosten och med en fruktighet som matchar sötman i dom färska jordgubbarna.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

150g getost
100g färskost
1dl balsamvinäger
300g färska jordgubbar
1msk färsk basilika
1msk olivolja
Skal från en citron
Surdegsbröd

Gör så här

1. Blanda getost och färskost till en slät creme.

2. Koka upp balsamvinäger och låt den reducera till hälften och sedan svalna.

3. Rensa och skiva jordgubbar och blanda med hackad basilika och en skvätt olivolja.

4. Skiva bröd och pensla med olivolja.

5. Grilla brödet, bred på getosten och riv lite citronskal över.

6. Fördela jordgubbarna på brödet och avsluta med att ringla över lite reducerad balsamvinäger.

Recept: Gustav Lindström
Betyg
21 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER