BBQ-kryddad rostbiffsmörgås
En riktigt lyxig varm macka med BBQ-kryddad rostbiff och Srirachamajonnäs. Till den här lyxiga mackan vill vi ha ett riktigt rustikt vin som väger upp alla smakerna vi hittar i rätter. Vi väljer ett fylligt och fruktigt vin som kan balansera hettan från Srirachamajonnäsen.
Ingredienser
600 g rostbiff i skivor (eller entrecôte)
2 gul lök
2 röda paprikor
1 1/2 dl chilisås
1 1/2 dl BBQ-sås
1-2 tsk sriracha
1 msk olja
1 dl majonnäs
4 skivor hamburger- eller cheddarost
1 baguette
Tillbehör
sallad, valfri sort
2 avokado
Gör så här
1. Lägg rostbiffen i frysen en dryg timme så att den blir stel men inte fryst.
2. Ta ut och skiva i tunna strimlor.
3. Blanda 1 dl chilisås med 1 dl BBQ-sås, Sriracha (smaka av hur starkt du vill ha) och olja i en skål.
4. Lägg ner det strimlade köttet och låt marinera medan du gör vid grönsakerna.
5. Gör en grönsallad, gärna på Mâchesallad och avokado eller efter tycke och smak.
6. Sätt ugnen på 200°C. Skär lök och paprika i klyftor. Fräs mjukt i lite olja i en stor stekpanna.
7. Blanda sedan i köttet med sin marinad. Stek tills köttet är klart.
8. Blanda 1/2 dl chilisås med 1/2 dl BBQ-sås och majonnäs i en skål. Smaka av med salt och peppar.
9. Dela baguetten i fyra delar och sedan på mitten. Lägg underdelarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
10. Fördela ut kött- och grönsaksröran på brödet. Lägg på en bit ost. Lägg på ovandelarna.
11. Ställ in i ugnen ca 10 minuter tills osten smält.
12. Ta ut. Ta av locket och klicka ut lite dressing, sätt på locket igen.
13. Servera direkt tillsammans med en grönsallad.