Taco Friday
209 kr
Vinet som är framtaget just för att matcha smakerna i en klassisk taco-middag. 209 SEK för 3 liter!
Dessa gratinerade frallor är som en lyxigare varm macka. Passar bra att ha som kvällsfika, lunch, del av en buffé eller varför inte slå in dem i folie och ha med på picknicken? Servera gärna med en stor grönsallad och ett glas riktigt fruktigt rött vin.
4 frallor
500 gram köttfärs
1 mellanstor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
1 stor morot el 2 mindre
½ dl rött vin
½ dl vatten
3/4 köttbuljongtärning
½ tub tomatpuré
1 skvätt kinesisk soja
torkad oregano
torkad basilika
parmesan eller annan ost
salt
nymald svartpeppar
(1 nypa socker)
Till servering
färska örter
en stor grönsallad
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök, vitlök, selleri och morot.
3. Stek lök, vitlök, selleri och morot i olivolja på medelvärme tillsammans med örtkryddorna.
4. Krydda efter smak. När löken börjar bli genomskinlig, ta upp och lägg åt sidan.
5. Bryn sedan köttfärsen på lite högre värme så att den får lite stekyta.
6. När köttfärsen nästan är klar, tillsätt tomatpuré, grönsakerna och löken samt vin, vatten, soja och buljong.
7. Späd eventuellt med lite mer vatten om det behövs. Låt koka i cirka 10 minuter.
8. Medan köttfärsen kokar, riv osten och dela frallorna så att de har lite mer botten än lock.
9. Gröp ur det mesta av inkråmet i frallorna och lägg åt sidan. Tips! (Du kan sedan torka och använda det till ströbröd eller göra krutonger till en sallad).
10. Smaka av köttfärsen och tillsätt eventuellt mer salt samt nymald svartpeppar. Kanske behövs en liten nypa socker för att höja smaken?
11. Fyll frallorna med köttfärssåsen och toppa med riven parmesan eller annan ost.
12. Gratinera i ugnen i cirka 10-15 minuter. Servera direkt tillsammans med en stor grönsallad och lite färska örter att strö över tex persilja, oregano eller basilika.
209 kr
Vinet som är framtaget just för att matcha smakerna i en klassisk taco-middag. 209 SEK för 3 liter!
En riktigt lyxig varm macka med BBQ-kryddad rostbiff och Srirachamajonnäs. Supergott med ett fruktigt rött vin.