Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Bubblande citrussallad med mangosorbet

En otroligt fräsch dessert där färgglada citrusfrukter möter gyllengul sorbet och lyxig prosecco. I det här receptet serverar vi bubbel både till och i efterrätten. Vi väljer ett fruktigt vitt med frisk syra som kan möta upp dessertens sötsyrliga smaker!

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

Mangosorbet
(Går även bra med köpt!)
2 st färska mango
2 dl vatten
2 – 3 msk lime-juice
2 dl strösocker

Citrussallad
1 blodgrape
2 små blodapelsiner
2 satsumas
1 dl frysta hallon
2 msk flytande honung
½ liter mangosorbet
myntakvistar
3-4 dl mousserande vin
gärna några knapriga kakor

Gör så här

Mangosorbet

1. Koka ihop socker och vatten i en kastrull till en simmig lag.

2. Separera allt mangofruktkött från kärnorna och lägg i en matberedare. Mixa till en fin puré. Tillsätt sockerlagen.

3. Smaka av med limejuice hur syrlig du vill ha din sorbet.

4. Häll mangopurén i en skål och ställ den i frysen i ca 5 timmar. Vispa mangopurén några gånger under frystiden för att få till perfekt sorbetkonsistens.

Citrussallad

5. Skär bort skalet med den vita hinnan från grapen och blodapelsinerna och skiva dem tunt. Skala satsumas-frukterna och skär dem i tunna skivor.

6. Varva det i 4 skålar tillsammans med hallonen. Ringla över lite honung.

7. Lägg på en stor kula mangosorbet på varje och garnera med mynta.

8. Ställ fram skålarna till gästerna och fyll på med lite mousserande vin precis vid servering. Det är gott att bjuda en knaprig kaka till.

Recept: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
15 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER