Bubblande citrussallad med mangosorbet
En otroligt fräsch dessert där färgglada citrusfrukter möter gyllengul sorbet och lyxig prosecco. I det här receptet serverar vi bubbel både till och i efterrätten. Vi väljer ett fruktigt vitt med frisk syra som kan möta upp dessertens sötsyrliga smaker!







Ingredienser
Mangosorbet
(Går även bra med köpt!)
2 st färska mango
2 dl vatten
2 – 3 msk lime-juice
2 dl strösocker
Citrussallad
1 blodgrape
2 små blodapelsiner
2 satsumas
1 dl frysta hallon
2 msk flytande honung
½ liter mangosorbet
myntakvistar
3-4 dl mousserande vin
gärna några knapriga kakor
Gör så här
Mangosorbet
1. Koka ihop socker och vatten i en kastrull till en simmig lag.
2. Separera allt mangofruktkött från kärnorna och lägg i en matberedare. Mixa till en fin puré. Tillsätt sockerlagen.
3. Smaka av med limejuice hur syrlig du vill ha din sorbet.
4. Häll mangopurén i en skål och ställ den i frysen i ca 5 timmar. Vispa mangopurén några gånger under frystiden för att få till perfekt sorbetkonsistens.
Citrussallad
5. Skär bort skalet med den vita hinnan från grapen och blodapelsinerna och skiva dem tunt. Skala satsumas-frukterna och skär dem i tunna skivor.
6. Varva det i 4 skålar tillsammans med hallonen. Ringla över lite honung.
7. Lägg på en stor kula mangosorbet på varje och garnera med mynta.
8. Ställ fram skålarna till gästerna och fyll på med lite mousserande vin precis vid servering. Det är gott att bjuda en knaprig kaka till.