Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Ostron med picklad gurka

Vad kan passa bättre än ostron och rosé? Ostronen som är toppade med en syrlig gurkkompott går fint ihop med vinets friskhet.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

12 ostron
1 dl finhackad gurka
1 msk finhackad gräslök
½ dl vitvinsvinäger

Gör så här

1. Blanda hackad gurka, gräslök och vinäger.

2. Öppna ostronen genom att hålla dem stadigt, gärna med en tjock arbetshandske eller dubbla handdukar och lirka in knivspetsen i den spetsigare delen där det är en naturlig liten öppning. Vicka försiktigt fram och tillbaka med kniven tills muskeln släpper.

3. Ta av den översta delen och skär loss köttet och försök att inte spilla ut så mycket spad. Ta bort eventuella skalrester.

4. Lägg upp ostronhalvorna med köttet i på ett fat och skeda över gurkan.

Foto: Ulrika Ekblom
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER