Viva Valentina Organic Sangiovese
109 kr
Romantik i flaska från älskade Italien! Prisad sangiovese ❤️
Cannelloni med salsiccia är en underbar rätt att bjuda på, mycket smak för liten insats i köket. Till denna underbat goda traditionella italienska rätt väljer vi ett italienskt vin med härlig frukt och frisk syra. Vinet fruktighet balanserar rättens kryddiga toner medans vinets syra möter upp syrligheten i tomatsåsen.
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
1 fänkål
300 g färsk salsiccia
250 g mozzarella
1 pkt färska lasagneplattor
Tomatsås
2 gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g körsbärstomater
1 msk tomatpuré
ev. lite socker eller honung
1 dl rött vin (eller vatten)
olivolja
salt, svartpeppar
parmesanost
Tillbehör
Grönsallad
1. Sätt ugnen på 175°C. Börja med såsen. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja tills allt är genomskinligt. Häll på körsbärstomaterna och blanda i tomatpuré samt vin. Låt allt puttra i cirka 15 minuter. Smaka sedan av med salt, peppar och ev. lite socker eller honung.
2. Finhacka lök och vitlök samt strimla fänkålen. Fräs i olivolja en stund tills löken är genomskinlig. Skär upp salsiccia och ta ut färsen. Stek den nästan färdig tillsammans med löken och fänkålen. Ta av från värmen. Riv mozzarellan och blanda med korven och löken. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp röran på de färska lasagneplattorna och rulla sedan ihop. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Lägg ut de fyllda rullarna ovanpå. Toppa med resten av tomatsåsen samt riven parmesanost. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.
4. Servera cannellonin med en fräsch grönsallad.
109 kr
Romantik i flaska från älskade Italien! Prisad sangiovese ❤️
Krämig pasta med spenat som toppas med knaprigt bacon och riven parmesan. Så enkelt, så gott!
Lasagne i ugn är oerhört tacksamt att laga och uppskattas av de flesta. Till lasagnen rekommenderar vi ett fylligt och smakrikt rött vin med balanserade tanniner.