Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Krämig pasta med spenat och bacon

Krämig pasta med spenat som toppas med knaprigt bacon och riven parmesan. Så enkelt, så gott! I glaset serverar vi ett fruktigt rosévin som passar till den krämiga pastans struktur. Vinets syra fungerar som en smakbärare för det feta bacon-köttet och skapar en ljuvlig kombination.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

2 pkt färsk tagliatelle
150 g bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl grädde
100 g babyspenat
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Parmesanost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg baconskivorna på en bakpappersklädd ugnsplåt. Ställ in i ugnen ca 10 minuter eller tills baconet är klart. Ta ut och låt svalna. Smula baconet.

2. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet och ringla över lite olja.

3. Finhacka lök och vitlök. Fräs mjukt i smör i en stekpanna med hög kant.

4. Blanda i vin och låt sjuda 2-3 minuter. Tillsätt grädden och spenaten. Låt allt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Häll i den kokta pastan och rör om ordentligt.

6. Lägg upp på tallrik och toppa den krämiga pastan med baconsmulorna. Servera direkt.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
35 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER