Gran Castillo Rocio Tempranillo Organic
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
Krämig pasta med spenat som toppas med knaprigt bacon och riven parmesan. Så enkelt, så gott! I glaset serverar vi ett kryddigt rött vin som passar till den krämiga pastans struktur. Vinets syra fungerar som en smakbärare för det feta bacon-köttet och skapar en ljuvlig kombination.
2 pkt färsk tagliatelle
150 g bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl grädde
100 g babyspenat
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Parmesanost
1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg baconskivorna på en bakpappersklädd ugnsplåt. Ställ in i ugnen ca 10 minuter eller tills baconet är klart. Ta ut och låt svalna. Smula baconet.
2. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet och ringla över lite olja.
3. Finhacka lök och vitlök. Fräs mjukt i smör i en stekpanna med hög kant.
4. Blanda i vin och låt sjuda 2-3 minuter. Tillsätt grädden och spenaten. Låt allt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll i den kokta pastan och rör om ordentligt.
6. Lägg upp på tallrik och toppa den krämiga pastan med baconsmulorna. Servera direkt.
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
219 kr
Flerfaldigt prisbelönt vin som serverades till huvudrätten på Nobelmiddagen 2019.
Favorititalienaren carbonara serverad med ett fylligt vitt vin. En givet hitt!
Jessica Frejs krämiga pasta från Rom får god smak av mynta och ärtor.