Isabel Acosta Blanc de Blancs Brut
79 kr
NYHET! Ett fruktigt, torrt och elegant mousserande vin från soliga Spanien som klassats som topp-3 i listan över Sveriges bästa mousserande viner under 90 kr.
En riktigt elegant förrätt både i utförande och smak. I den fräscha cevichen hittar vi smaker från chili, lime och räkor och i nektarinsalsan möts fruktiga och heta toner från frukt, vitlök och chili. Samtliga smaker går riktigt bra ihop med en fruktig mousserande vin med frisk syra som möter upp den syrliga limen samt balanserar chilihettan i förrätterna. Tips! Gör sig även bra som mingelmat som kan intas på stående fot.
Ceviche på torsk och lime
200 g fryst tinad torskfilé
1 lime
1 avokado
1 tomat
1 grön chili
0,5 silverlök
1 kvist mynta
salt
Nektarinsalsa med räkor och avokadoröra
1 nektarin
10 cm gurka
1 röd chili
100 g skalade räkor
1+1 msk lime
1 avokado
1 klyfta vitlök
salt och peppar
1.
2. Dela, kärna ur, skala och skär avokadon i små bitar. Dela, kärna ur och skär tomaten i mindre bitar. Strimla chilin. Behåll kärnorna för hetta, eller kärna ur för mildare variant. Hacka silverlöken fint.
3. Ta fram torsken och blanda ner grönsakerna, smaka av med salt och toppa med mynta. Fördela ceviche på skedar på ett fat.
4.
5. Dela, kärna ur och skär nektarin och gurka i små bitar. Lägg allt i en skål. Strimla chili och lägg hälften i skålen och spara resten. (Behåll kärnorna för mer hetta eller kärna ur för mildare variant).
6. Skär räkor i mindre bitar och lägg ihop i skålen, pressa över 1 lime och lite salt.
7. Dela, kärna ur och mosa avokadon med en gaffel, pressa i vitlök, 1 msk pressad lime och resten av chilin. Smaka av med salt och peppar.
8. Lägg nektarinsalsa på skedar på ett fat och toppa med avokadoröran.
79 kr
NYHET! Ett fruktigt, torrt och elegant mousserande vin från soliga Spanien som klassats som topp-3 i listan över Sveriges bästa mousserande viner under 90 kr.
En rätt som gör succé i alla sällskap