Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

2 förrätter på sked – torskceviche & nektarinsalsa med räkor

En riktigt elegant förrätt både i utförande och smak. I den fräscha cevichen hittar vi smaker från chili, lime och räkor och i nektarinsalsan möts fruktiga och heta toner från frukt, vitlök och chili. Samtliga smaker går riktigt bra ihop med ett glas rosé eller en fruktig mousserande med frisk syra som möter upp den syrliga limen samt balanserar chilihettan i förrätterna, eller ett glas orangevin. Tips! Gör sig även bra som mingelmat som kan intas på stående fot.  

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Ceviche på torsk och lime
200 g fryst tinad torskfilé
1 lime
1 avokado
1 tomat
1 grön chili
0,5 silverlök
1 kvist mynta
salt 

Nektarinsalsa med räkor och avokadoröra
1 nektarin
10 cm gurka
1 röd chili
100 g skalade räkor
1+1 msk lime
1 avokado
1 klyfta vitlök
salt och peppar 

Gör så här

Ceviche på torsk och lime 

1. Dela torsken i små bitar och lägg i en skål. Pressa över limejuice, täck skålen med plastfolie och låt stå i kylskåpet minst 30 min.

 

2. Dela, kärna ur, skala och skär avokadon i små bitar. Dela, kärna ur och skär tomaten i mindre bitar. Strimla chilin. Behåll kärnorna för hetta, eller kärna ur för mildare variant. Hacka silverlöken fint.


3. Ta fram torsken och blanda ner grönsakerna, smaka av med salt och toppa med mynta. Fördela ceviche på skedar på ett fat.

 
 

Tips!

4. Mängden ceviche räcker till mer än 4 skedar så lägg gärna fram fler skedar, för det här går gärna åt!

Nektarinsalsa med räkor och avokadoröra

5. Dela, kärna ur och skär nektarin och gurka i små bitar. Lägg allt i en skål. Strimla chili och lägg hälften i skålen och spara resten. (Behåll kärnorna för mer hetta eller kärna ur för mildare variant).

6. Skär räkor i mindre bitar och lägg ihop i skålen, pressa över 1 lime och lite salt.

7. Dela, kärna ur och mosa avokadon med en gaffel, pressa i vitlök, 1 msk pressad lime och resten av chilin. Smaka av med salt och peppar.

8. Lägg nektarinsalsa på skedar på ett fat och toppa med avokadoröran.

Betyg
15 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
12 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER