Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Dillvåffla med kallrökt lax och syrlig fänkål

Matig dillvåffla med kallrökt lax och syrlig fänkål. Detta recept bjuder på massor av generösa smaker. Till våfflorna serverar vi ett vitt vin med fruktig smak. Vinets friska syra balanseras av den syrliga fänkålen och vinets fattoner speglar laxens rökiga ton.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

Matiga våfflor
3 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl mineralvatten
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl finhackad dill
60 g  smör
200 g kallrökt lax
1 rödlök
100 g prästost
120 g fänkål
2 msk pressad citronjuice
Salt

Till servering
1- 1 1/2 dl gräddfil
Dill

Gör så här

1. Blanda dinkelmjöl, bakpulver och salt i en bunke.

2. Häll ner vatten, mjölk, ägg och dill och vispa tills det är slätt.

3. Smält smöret och vispa sedan ner det i smeten. Låt smeten stå och dra i ca 30 minuter.

4. Grädda därefter 8 frasiga våfflor.

5. Skiva under tiden laxen, finhacka rödlöken och riv osten.

6. Finstrimla fänkålen och marinera den i citronjuicen och lite salt.

7. Lägg våfflorna på 4 tallrikar och toppa med ost, lax, rödlök, fänkål, gräddfil och några små dillkvistar.

Tips!
Fungerar även mycket bra som förrätt och då räcker denna som förrätt för 8 personer.

Betyg
19 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

recept våffla med laxröra
44 min

Våfflor med laxröra

Vi firar våffeldagen med salta våfflor till förrätt och ett glas vitt vin eller varför inte bubbel?

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER