Black Tower Fruity White BIB
209 kr
10 år på svenska marknaden! Passar utmärkt till fisk och rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
Matig dillvåffla med kallrökt lax och syrlig fänkål. Detta recept bjuder på massor av generösa smaker. Till våfflorna serverar vi ett vitt vin med fruktig smak. Vinets friska syra balanseras av den syrliga fänkålen och vinets fattoner speglar laxens rökiga ton.
Matiga våfflor
3 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl mineralvatten
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl finhackad dill
60 g smör
200 g kallrökt lax
1 rödlök
100 g prästost
120 g fänkål
2 msk pressad citronjuice
Salt
Till servering
1- 1 1/2 dl gräddfil
Dill
1. Blanda dinkelmjöl, bakpulver och salt i en bunke.
2. Häll ner vatten, mjölk, ägg och dill och vispa tills det är slätt.
3. Smält smöret och vispa sedan ner det i smeten. Låt smeten stå och dra i ca 30 minuter.
4. Grädda därefter 8 frasiga våfflor.
5. Skiva under tiden laxen, finhacka rödlöken och riv osten.
6. Finstrimla fänkålen och marinera den i citronjuicen och lite salt.
7. Lägg våfflorna på 4 tallrikar och toppa med ost, lax, rödlök, fänkål, gräddfil och några små dillkvistar.
Tips!
Fungerar även mycket bra som förrätt och då räcker denna som förrätt för 8 personer.
209 kr
10 år på svenska marknaden! Passar utmärkt till fisk och rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
Vi firar våffeldagen med salta våfflor till förrätt och ett glas vitt vin eller varför inte bubbel?
En vinvänlig våffla till, perfekt till brunchen!
Vi tipsar om goda recept på våfflor!
Våfflor är otroligt tacksamt att variera. Vi gillar denna klassiker med en twist!