Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Förrätt på stekt valnötsbröd med gräddglaserad svamp och stekt äpple

En förrätt med svamp slår aldrig fel, helst i kombination grädde och lök, serverat på gott och nötigt bröd. Detta recept gör succé i alla sällskap och passar såväl som förrätt eller tilltugg som till varmrätt när svampsuget slår till. Servera till ett glas mousserande vin.

Ingredienser

2 skivor valnötsbröd
1/2 äpple
150 g svamp
1/2 gul lök
1 dl vispgrädde
olivolja och salt

Till servering
Finstrimlad salladslök

Gör så här

1. Ansa och skär svampen i önskad storlek. Skala och finhacka lök.

2. Kärna ur och klyfta äpplet i 4 bitar.

3. Dela brödskivorna på mitten och stek dem på medelhög värme i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg.

4. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olivolja tills den har fått fin brynt färg, lägg därefter ner lök och stek i ytterligare ca 2 minuter. Häll på grädden och koka ca 2 minuter, till simmig konsistens. Smaka av med salt.

5. Stek äppelklyftorna i olja på medelhög temperatur ca 3 minuter till fin brynt färg. Smaka av med salt.

6. Lägg svampen på brödskivorna och toppa med äpplet och lite salladslök.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
18 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER