Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut Millésimé 2017
299 kr
Torr, kraftfull, frisk med inslag av gula äpplen, citrus, rostat bröd och mineral.
En förrätt med svamp slår aldrig fel, helst i kombination grädde och lök, serverat på gott och nötigt bröd. Detta recept gör succé i alla sällskap och passar såväl som förrätt eller tilltugg som till varmrätt när svampsuget slår till. Servera till ett glas mousserande vin.
2 skivor valnötsbröd
1/2 äpple
150 g svamp
1/2 gul lök
1 dl vispgrädde
olivolja och salt
Till servering
Finstrimlad salladslök
1. Ansa och skär svampen i önskad storlek. Skala och finhacka lök.
2. Kärna ur och klyfta äpplet i 4 bitar.
3. Dela brödskivorna på mitten och stek dem på medelhög värme i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg.
4. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olivolja tills den har fått fin brynt färg, lägg därefter ner lök och stek i ytterligare ca 2 minuter. Häll på grädden och koka ca 2 minuter, till simmig konsistens. Smaka av med salt.
5. Stek äppelklyftorna i olja på medelhög temperatur ca 3 minuter till fin brynt färg. Smaka av med salt.
6. Lägg svampen på brödskivorna och toppa med äpplet och lite salladslök.
299 kr
Torr, kraftfull, frisk med inslag av gula äpplen, citrus, rostat bröd och mineral.
Perfekt rätt att servera som förrätt eller småplock!
En riktig aptitretare till förrätt med stor fräschör och elegans.
Att hålla en vinprovning hemma är en lärorik, trevlig och social aktivitet. I denna video guidar...