Sister’s Run Old Testament Coonawarra Cabernet Sauvignon
115 kr
Ett matvänligt vin med fruktig smak och rostad fatkaraktär.
Samla familj och vänner runt en stor gryta chili, en omtyckt rätt som man kan variera tillbehören till. Denna chili på högrev blir nästan godare om den får stå till sig en dag innan den serveras. Till en stark chiligryta som denna passar det bra med ett medelfylligt rött vin med fruktiga toner som kan balansera de heta chilitonerna.
ca 1,2 kg högrev
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2-3 chilifrukter, efter valfri styrka
1/2 dl brun farin
1/2 dl rödvinsvinäger
1 tsk malen spiskummin
vatten
olja och salt
Tillbehör
färsk koriander
tortillabröd
sallad
gräddfil
1. Skär högreven i cirka 2 cm stora bitar.
2. Finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skiva chilin.
3. Bryn köttet i en stekpanna med olja på högsta temperatur tills det fått fin färg. Lägg ner lök, vitlök och chili och stek i ytterligare 1 minut.
4. Häll ner alltsammans i en gryta eller kastrull och häll på farin, vinäger, spiskummin och lite salt.
5. Häll på vatten så att det precis täcker köttet och lägg på ett lock. Låt chilin puttra sakta i cirka 5 timmar tills köttet kokat sönder. Rör om med jämna mellanrum och späd på med ytterligare vatten om det behövs.
6. Vid servering, riv eller hacka koriander grovt och blanda ner i chilin. Smaka av med salt.
7.
Servera gärna med tortillabröd, en krispig sallad och gräddfil.
För de modiga… Värm en stekpanna till hög temperatur. Stek hela chilifrukter i rikligt med olja och flingsalt i cirka 3 minuter tills de fått en fin rostad färg. Ät till, före eller efter maten!
115 kr
Ett matvänligt vin med fruktig smak och rostad fatkaraktär.
En riktigt rustik och höstig rätt med smakerna på rätt plats, i denna högrevsgryta har dessutom en skvätt rödvin kokat med vilket gör grytan än mer vinvänlig!