Periquita Reserva
109 kr
Ett kraftfullt vin med toner av plommon, kakao och vanilj – perfekt för hösten.
En gräddig köttgryta med svamp och timjan som du kan göra antingen på nöt eller vilt. Lika gott vilket som. Servera med pressad potatis eller ris och en grönsallad. I glaset väljer vi ett smakrikt rödvin som kan matcha den krämiga grytans struktur och spegla dom djupa smakerna.
500 g nöt- eller viltkött
100 g bacon
3 gul lök
150 g champinjoner
några timjankvistar
4 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk oxfond
2 dl grädde
1 dl rödvin
smör
Tillbehör:
Pressad potatis eller ris
Grönsallad
1. Skär köttet i 2×2 cm bitar. Strimla baconet. Dela svampen i mindre bitar. Skala och klyfta löken.
2. Fräs bacon, svamp och lök i en stor gryta tills allt fått färg. Ta upp och lägg åt sidan.
3. Lägg ner köttet och stek runt om tills allt kött fått fin färg, salta och peppra.
4. Pudra över mjölet och rör om. Häll på vatten, vin och fond. Lägg även i timjankvistarna. Vätskan ska precis täcka köttet. Rör om ordentligt. Låt sedan grytan puttra på låg värme i cirka 2 timmar.
5. Blanda i svamp, bacon och lökfräset tillsammans med grädden. Koka upp och smaka av med timjan, salt och peppar.
6. Slå över gräddblandingen på köttet
7. Servera köttgrytan med pressad potatis eller kokt ris och gärna en grönsallad. Toppa med färsk timjan.
109 kr
Ett kraftfullt vin med toner av plommon, kakao och vanilj – perfekt för hösten.
Värm dig med en god gryta - här tipsar vi om trevliga vin- och matmatchningar.
En otrolig enkel rätt att laga men lite tidskrävande. Billig och god mat som är perfekt att lägga i matlådan!