Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Chilikokta musslor med lime och kokos

Musslor är gott, billigt och snabblagat. Dessutom väcker de vackra musslorna i en läcker, smakrik buljong alltid en känsla av exklusivitet hos oss. Därför passar den här rätten precis lika bra både till vardags som till helg. Du kan göra såsbasen i förväg om du vill, och sen är det bara att skölja musslorna och koka upp så är det klart! Till musslor med chili och lime väljer vi ett vitt vin med en fin syra som möter limens syrlighet och med en fruktighet som balanserar hettan i chilin. Riesling är ett klockrent val.

Vintips till receptet
89 kr

Ingredienser

1kg färska blåmusslor
2 klyftor vitlök
1 röd chili
2-3 msk grön currypasta
1 zucchini
2 tetra kokosmjölk (á 250 ml)
1 lime
1 knippe färsk koriander
Att ha hemma: olja, salt

 

Gör så här

1. Skölj musslorna.

2. Kasta eventuellt trasiga musslor eller de som är öppna och inte sluter sig när du sköljer dem.

3. Skala och hacka vitlök och strimla chilin.

4. Dela zucchini i mindre bitar.

5. Hetta upp olja i en stor kastrull och stek vitlök och chili utan att de tar färg.

6. Tillsätt currypasta och låt steka en minut till.

7. Tillsätt kokosmjölk, limejuice, 1 dl vatten och låt koka upp.

8. Häll i zucchinin och smaka av med salt.

9. Lägg ner musslorna i kastrullen och sätt på locket. Koka på hög värme i ca 5 minuter och skaka kastrullen försiktigt under tiden.

10. Kasta musslor som eventuellt inte öppnar sig.

11. Strö över koriander och servera direkt. Förslagsvis med ett gott surdegsbröd, rostad sötpotatis eller med kokt ris.

 

Betyg
24 röster
Vad tycker du?
Portioner
2 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Musslor med fänkål

Musslor med fänkål

I detta Moules Marinières recept får musslorna sällskap av fänkål. Jättegott recept som tar oss till medelhavet

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.