Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Chokladmousse med kanderade nötter och färska fikon

En perfekt dessert som går bra att förbereda i förväg. Enkel och snabb att laga men kräver minst en timme i kylskåpet för att sätta sig. Resultatet blir en ljuvligt len chokladmousse som du serverar med kanderade nötter och färska fikon. Servera gärna till en smarrig drink på maten som Ruby Valentine – rosaglittrig drink med bärig smak!

Ingredienser

200 g 70% choklad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 vaniljstång
100 g hasselnötter
2 msk sirap
2 fikon
Chokladsilverkulor till garnering

Gör så här

1. Vispa grädden hårt. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med grädden. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad.

2. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under omrörning. Rör i en dryg deciliter av grädden så du får en bra smet. Rör sedan i resten av grädden. Fördela ut chokladmoussen i glas. Låt stå i kylen någon timme före servering.

3. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Torka av skalet med en bit papper och lägg sedan åt sidan. Häll ner sirapen i stekpannan och låt puttra ner till hälften. Blanda i nötterna och rör runt tills alla fått sirap på sig. Häll ut på ett bakplåtspapper och låt stelna. Hacka till mindre bitar.

4. Servera chokladmoussen med färska fikon, kanderade nötter och chokladsilverkulor.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

mjölkchokladmousse
Sanna Ohlander
1 tim

Mjölkchokladmousse

Ljuvligt len mjölkchokladmousse med marinerade citrusfrukter och mandelkrokant.