LYNX Chardonnay Barrel-aged
279 kr
Lynx Chardonnay Barrel-aged i en stilren bag-in-box är en stiltypisk fatad kalifornisk chardonnay som bjuder på...
En snabb, lättlagad och lyxig helgrätt. Potatisen och fisken släpper ifrån sig vätska och bildar en underbar sky tillsammans med olivoljan. Confiterad torskrygg i denna form är riktigt gott till ett glas frisk och lätt ekad chardonnay.
800 g färsk torskrygg med skinn
600 g potatis
8-10 sardellfiléer
4 vitlöksklyftor
1 dl grovt hackad bladpersilja
3 msk tomatpuré
3 dl olivolja
1 dl svarta oliver
flingsalt och nymald svartpeppar
2 msk hackad persilja
Till servering:
Gott surdegsbröd
1. Skala och skär potatisen i små tärningar, cirka 1 x 1 centimeter. Ställ åt sidan.
2. Hacka sardellerna och skala och hacka vitlöken.
3. Hetta upp lite av oljan i en stor gryta. Fräs sardellerna, vitlöken och persiljan utan att det tar färg.
4. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med ett par minuter under omrörning. Häll i resten av oljan och lägg i potatisen, salt och peppar.
5. Låt det sjuda på låg värme under lock i cirka 15 minuter eller tills potatisen känns mjuk och saftar av sig.
6. Lägg fiskbitarna ovanpå och strö på oliverna. Lägg på locket. Låt det sjuda försiktigt i cirka 5-10 minuter beroende på tjocklek tills fisken känns klar och lätt faller isär när du petar på den. Salta och peppra lätt.
7. Garnera med lite hackad persilja och servera med gott surdegsbröd att suga upp den fina skyn med.
279 kr
Lynx Chardonnay Barrel-aged i en stilren bag-in-box är en stiltypisk fatad kalifornisk chardonnay som bjuder på...
En riktigt lyxig gryta med smak av vitlök, saffran och chili!
Fräsch papayasallad med perfekt hetta – en smakexplosion du inte vill missa