Prosecco Pizzolato Organic
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
Här är tre fantastiska plockrecept som passar lika bra på mingelparty som på TV-dinnern! Alla rätterna är speciellt framtagna för att passa till prosecco!
Pinsa med soltorkad tomatkräm toppad med parmaskinka basilika
4-6 st bufféportioner
Tillagningstid: 25 min
1 förpackning pinsa
100 g cream cheese
1 dl rostad paprika i olja
1 kruka basilika
1 dl riven parmesan + lite till servering
1 paket parmaskinka, 70 g
Nudelsallad med räkor serverad i glas
4-6 st bufféportioner
Tillagningstid: 40 min
50 g tunna risnudlar
1 kg räkor med skal
3 salladslökar
1 chili
1 stor morot
1 paket frysta edamamebönor
1 paket fryst mango
1 kruka koriander (kan uteslutas)
Dressing
1 lime, pressad
1 tsk honung
2 msk fisksås
3 msk ljus soja
½ dl sesamolja
Friterad blomkål med ädelostdipp och srirachamajonnäs
4-6 st bufféportioner
Tillagningstid: 45 min
500 g blomkål
1 liter raps- eller solrosolja
salt
Frityrsmet
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl öl
1 äggula
Ädelostdipp
100 g ädelost
2 dl crème fraiche
1 tsk honung
Srirachamajonnäs
2 dl majonnäs
½ dl srirachasås
Pinsa finns att köpa färdiggräddade och är en slags förbakad pizza/flat bread-botten som du toppar och bakar av snabbt i ugnen. Skär i små bitar och servera. Perfekt att äta med handen
1. Sätt ugnen på 250° eller vad som står angivet på pinsapaketet.
2. Hacka den rostade paprikan och blanda med cream cheese plus lite av oljan till en kräm.
3. Hacka hälften av basilikan och blanda i tillsammans med 1 dl riven parmesanost.
4. Fördela på pinsan och grädda 5-7 minuter tills den fått lite färg.
5. Toppa pinsan med luftiga skivor av parmaskinkan och resten av basilikan.
6. Riv över ytterligare lite parmesan och skär pinsan i lämpliga bitar.
Perfekt TV-mat då man kan äta direkt ur ett glas med en liten gaffel. Gillar du inte koriander kan du byta ut den mot mynta.
7. Tillaga nudlarna enligt paketet, skölj i kallt vatten och låt de rinna av. Klipp dem i ca 5 cm bitar.
8. Skala räkorna.
9. Skiva salladslöken och chilin (ta bort kärnorna) och skär moroten i långa tunna remsor med en grönsaksskalare.
10. Lägg nudlarna, räkorna och de skurna grönsakerna i en stor skål tillsammans med nudlarna, edamamebönorna och mangon.
11. Vispa ihop dressingen och häll över.
12. Hacka nästan allt av koriandern och vänd i.
13. Fördela salladen i glas och dekorera med den resterande koriandern.
Så goda och du behöver ingen fritös utan bara en stadig gjutjärnsgryta. Vill du inte fritera kan du rosta blomkålsbuketterna utan frityrsmeten i ugnen med bara lite olja och salt och peppar. Det är också gott. Servera med en eller två dippsåser.
14. Börja med dippsåserna. Smula ädelosten och blanda med crème fraiche och honung till en kräm.
15. Blanda majonnäsen med srirachasåsen.
16. Skölj blomkålen och dela den i små buketter.
17. Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten.
18. Vispa i ölen följt av äggulan till en slät smet.
19. Hetta upp oljan till 170° i en tjockbottnad gryta, t ex en emaljerad gjutjärnsgryta.
20. Doppa blomkålsbuketterna i frityrsmeten och fritera några åt gången.
21. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Salta.
22. Servera genast med dippsåserna.
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
Tre smakrika tilltugg som passar perfekt till bubbel i glaset. Enkla, supergoda och eleganta!
Gör så här Coleslaw Barbecueglaze Fläskkarré Tips! Recept: Mattias Larsson Foto: Moa Karlberg