Falu Rödvin Grand vin
95 kr
En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.
Pulled pork har blivit lite av en modern klassiker. Här är en variant där den serveras tillsammans med coleslaw i rostat surdegsbröd. Till pulled porken väljer vi ett fruktigt rödvin som gifter sig med sötman vi hittar i både glazen och coleslawen. En somrig och god kombo!
1 hel fläskkarré a ca 1,7 kg
8 skivor vitt surdegsbröd
olivolja och salt
Barbecueglaze
3 chipotle (rökt chilipeppar)
3 vitlöksklyftor
2 dl brun farin
1 ½ dl rödvinsvinäger
3 dl passerade tomater
olja och salt
Coleslaw
300 g vitkål
150 g morot
1 tsk citron
½ tsk salt
½ tsk strösocker
2 msk dijonsenap
100 g majonnäs
Till servering
En näve vattenkrasse eller valfri sallad
1. Finstrimla vitkål och morot.
2. Marinera det i citron, salt och socker i ca 20 minuter.
3. Lägg alltsammans i ett durkslag och pressa ur så mycket vatten som möjligt.
4. Blanda vitkålen och moroten med dijonsenapen och majonnäsen.
5. Hacka chipotlepepparn och vitlöksklyftan.
6. Lägg ner chipotlen och vitlöken i en kastrull och fräs ett par minuter på medelhög temperatur i lite olja.
7. Häll ner resten av ingredienserna och koka ca 5 minuter.
8. Häll upp glazen i en mixer och mixa tills den blir slät.
9. Salta karrén och gnid därefter in 2 dl av barbecueglazen.
10. Lägg karrén i en folieform eller i ett dubbelvikt stort folieark där du viker upp kanterna en bit runt karrén.
11. Grilla på indirekt grillning ca 100 C, ca 5 ½ timmar, tills kärntemperaturen är 82 C, vänd den ca var 30:e minut.
12. Låt köttet och svalna något och plocka det därefter i små bitar.
13. Smaka av köttet med ca 1 dl barbecue-glaze och salt.
14. Ringla lite olivolja över brödskivorna och grilla eller stek dem på hög temperatur till fin färg.
Tips!
15. Om du önskar att tillaga pulled porken i ugnen så går det alldeles utmärkt. Gör precis likadant bara det att ni ugnsbakar den. Samma ugnstemperatur, samma tid och till samma kärntemperatur gäller.
95 kr
En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.
Trendiga pinsa med soltorkad tomatkräm och prosecco!
Underbart goda mini-ostpajer till midsommarfirandet.