Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Flammkuchen, Tarte Flambée

Flammkuchen eller tarte flambée är en pizzavariant som härstammar från Alsace och den närliggande regionen Schwarzwald. Tarte flambée betyder ungefär bakad i elden, det gäller helt enkelt att ha så varm ugn man kan för bästa resultat. Välj gärna ett rosévin i glaset - annars passar rött bra.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

Ingredienser:
Deg:
25 g jäst
2 ½ dl ljummet vatten
ca 6 dl vetemjöl
1 tsk havssalt
1 msk olivolja
Fyllning:
2 silverlökar
1 msk smör till stekning
100 g varmrökt sidfläsk (eller bacon)
2 dl créme fraiche
100 gr gruyèreost

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 275° C.

2. Lös jästen med ljummet vattnet, tillsätt olja och salt och arbeta in mjölet med maskin i ca 5 minuter.

3. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen tunt, använd gärna pastamaskin för att få den extra tunn.

4. Skala och skiva löken tunt, stek den i smör tills den har blivit glansig.

5. Skär fläsket i tunna skivor.

6. Bred ut crème fraîche jämt, toppa med lök, fläsk och riven gruyère, samt repad timjan.

7. Grädda mitt i ugnen till gyllene färg. Ca 6-8 minuter beroende på ugn. Har du en pizza- eller baksten så använd gärna den för extra krispig botten.

Recept: Bengt- Åke Hansson
Foto: Johan Lygrell
Betyg
6 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Taco Friday

Taco Friday

209 kr

Vinet som är framtaget just för att matcha smakerna i en klassisk taco-middag. 209 SEK för 3 liter!

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER