Taco Friday
209 kr
Vinet som är framtaget just för att matcha smakerna i en klassisk taco-middag. 209 SEK för 3 liter!
Flammkuchen eller tarte flambée är en pizzavariant som härstammar från Alsace och den närliggande regionen Schwarzwald. Tarte flambée betyder ungefär bakad i elden, det gäller helt enkelt att ha så varm ugn man kan för bästa resultat. Välj gärna ett rosévin i glaset - annars passar rött bra.
Ingredienser:
Deg:
25 g jäst
2 ½ dl ljummet vatten
ca 6 dl vetemjöl
1 tsk havssalt
1 msk olivolja
Fyllning:
2 silverlökar
1 msk smör till stekning
100 g varmrökt sidfläsk (eller bacon)
2 dl créme fraiche
100 gr gruyèreost
1. Sätt på ugnen på 275° C.
2. Lös jästen med ljummet vattnet, tillsätt olja och salt och arbeta in mjölet med maskin i ca 5 minuter.
3. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen tunt, använd gärna pastamaskin för att få den extra tunn.
4. Skala och skiva löken tunt, stek den i smör tills den har blivit glansig.
5. Skär fläsket i tunna skivor.
6. Bred ut crème fraîche jämt, toppa med lök, fläsk och riven gruyère, samt repad timjan.
7. Grädda mitt i ugnen till gyllene färg. Ca 6-8 minuter beroende på ugn. Har du en pizza- eller baksten så använd gärna den för extra krispig botten.
209 kr
Vinet som är framtaget just för att matcha smakerna i en klassisk taco-middag. 209 SEK för 3 liter!
Härligt höstig pizza med pumpa, fänkålskryddad salsiccia, grönkål och mozzarella. Servera gärna i sällskap med ett glas rött från Italien.
Snabblagad sparrispizza. En pizza bianca med den ljuvliga primören sparris!