Viva Valentina Organic Sangiovese
109 kr
Romantik i flaska från älskade Italien! Prisad sangiovese ❤️
Ett höstigt pizzarecept med pumpa, salsiccia, grönkål och mozzarella. Pizza tillsammans med rödvin är en kombination som aldrig går ur tiden. Till den här pizzan har vi valt ut ett italienskt rödvin med smak av körsbär, blåbär, kakao, och lagerblad. Vinets fruktighet balanserar pumpaköttets lite söta ton samt dämpar beskan från grönkålen. Vinets pigga syra speglar tomatsåsen och lättar upp intrycket från osten. De kryddiga lagerbladstonerna i vinet matchar även fänkålen i salsiccian till perfektion!
Pizzadeg (räcker till drygt en ugnsplåt)
10 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olivolja
Ca 3 dl vetemjöl
Ca 3 dl durummjöl
1 1/2 krm salt
Topping
500 g butternut squashpumpa (ca 350 g utan skal)
250 g salsiccia
100 g grönkål
300 g mozzarellablock (den lite fastare varianten)
200 g krossade tomater
2 tsk balsamvinäger
Salt, svartpeppar och olivolja
Till servering
en god sallad
1. Smula ner jästen i en degbunke och häll på 37 C vatten och rör tills jästen löst sig.
2. Häll i olja och mjölet och blanda 7 minuter på låg hastighet i en degblandare alternativt 10 minuter för hand (det är rätt mängd mjöl när degen släpper från bunkens kanter och klibbar i botten).
3. Tillsätt saltet och blanda i ytterligare 2 minuter.
4. Låt degen jäsa ca 1 timme till dubbel storlek. Starta blandaren eller knåda degen tills luften har gått ur.
5. Kavla eller tryck ut en stor pizzabotten som passar ugnsplåten.
6. Värm ugnen till 230 C.
7. Skala, halvera och skär tunna skivor av pumpan.
8. Skiva salsiccian.
9. Skär bort mittnerven från grönkålen och skär den i mindre bitar.
10. Skiva mozzarellan tunt.
11. Blanda de krossade tomaterna med balsamvinägern och en nypa salt.
12. Bred ut tomatröran på pizzabotten.
13. Lägg på grönkålen.
14. Varva pumpa och mozzarella ovanpå.
15. Lägg på salsiccia och ringla över lite olivolja och salta och peppra.
16. Grädda pizzan i ca 30 minuter tills mozzarellan fått fin gratinerad färg.
17. (Då pumpan innehåller ganska mycket vatten kan det se lite blött ut under gräddningen men det torkar upp och botten blir trots det krispig och fin). Du kan släppa ut ångan från ugnen ca var 10 minut.
18. Servera pizzan med en god sallad.
109 kr
Romantik i flaska från älskade Italien! Prisad sangiovese ❤️
Snabblagad sparrispizza. En pizza bianca med den ljuvliga primören sparris!
Pizzabullar – den perfekta picknick eller mingelmaten. Av färdig pizzadeg gör du snabbt de här bullarna med tomat, mozzarella, spenat och parmaskinka.