Pizza bianco med sparris och parmesan
Snabblagad sparrispizza! En pizza bianco som är lätt att packa med sig och enkel att äta med händerna, passar utmärkt till soliga dagar. Ta med sparrispizzan till bryggan eller parken, eller servera som förrätt eller som varmrätt på altanen och njut av sparrisen medan den fortfarande är i säsong. I glaset väljer vi ett lite fylligare vitt vin med balanserad syra som möter upp citronen i rättens friskhet och gifter sig med parmesanostens umami!





Ingredienser
2 pizzor
pizzadeg, färdig eller hemgjord
200 g ricotta
2 knippen sparris
50 g parmesan
3 msk olivolja
flingsalt
Svartpeppar
1 citron
Gör så här
1. Värm ugnen till 250 C, gärna med en baksten om du har det. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen, dela sedan sparrisen på längden.
2. Kavla eller platta ut degen till önskad storlek, bred ut ricotta och salta. Placera sparris i ett lager utan att de överlappar för mycket. Pressa lite citron över och ringla olivolja. Salta och peppra. Baka i ugnen ca 10-15 minuter. Avsluta pizzan med hyvlad parmesan och en bra olivolja.