Fläskfilé med potatispuré och äppelgräddsås
Fläskfilé är enkel mat att lyckas med, vi serverar den gärna som här med potatispuré, härligt kryddig brysselkål och en god gräddsås. I glaset passar både rött och vitt. Välj gärna en lättare pinot noir som harmoniserar med köttets struktur eller en vit Côtes-du-Rhône vars fylliga karaktär gifter sig fint med den gräddiga såsen och där apelsintoner skapar en trevlig smakbrygga mellan vin och brysselkål.




Ingredienser
Fläskfilé
1 fläskfilé a ca 700 g
salt, svartpeppar, smör och olivolja
Potatispuré
400 g mjölig potatis
1 ¼ dl mjölk
50 g smör
salt
Äppelcidergräddsås
½ gul lök
1 msk vetemjöl
2 msk äppelcidervinäger
2 ½ dl torr äppelcider
1 ½ dl kycklingfond (ej koncentrerad)
2 dl vispgrädde
smör och salt
Kryddstekt brysselkål
300 g brysselkål
1 apelsin
2 krm malen kryddpeppar
smör och salt
Gör så här
1.
2.
3.
4.
5.