Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
Fläskfilé är enkel mat att lyckas med, vi serverar den gärna som här med potatispuré, härligt kryddig brysselkål och en god gräddsås. I glaset passar både rött och vitt. Välj gärna en pinot noir som gifter sig fint med den gräddiga såsen.
Fläskfilé
1 fläskfilé a ca 700 g
salt, svartpeppar, smör och olivolja
Potatispuré
400 g mjölig potatis
1 ¼ dl mjölk
50 g smör
salt
Äppelcidergräddsås
½ gul lök
1 msk vetemjöl
2 msk äppelcidervinäger
2 ½ dl torr äppelcider
1 ½ dl kycklingfond (ej koncentrerad)
2 dl vispgrädde
smör och salt
Kryddstekt brysselkål
300 g brysselkål
1 apelsin
2 krm malen kryddpeppar
smör och salt
1.
2.
3.
4.
5.
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
145 kr
Frisk, kryddig och bärig pinot noir. Servera till grillad kyckling eller getostsallad.
Har du inte smakat ädelostgratinerad fläskfilé än är det hög tid att testa. Vi vågar lova att du inte kommer bli besviken.