Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Örtmarinerad fläskfilé med olivkräm

Örtmarinerad fläskfilé med olivkräm är en perfekt bufférätt som går att förbereda. I glaset väljer vi gärna en pinot noir.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 port eller 8 port på en buffé
600 g fläskfilé
Örtmarinad
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk basilika
1 dl små kapris
salt
nymald svartpeppar

Oliv- och kaprisröra
150 g urkärnade svarta oliver
1 dl kapris
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar

OBS: marineringstid 1 dygn

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C. Bryn fläskfilén runt om i olivolja. Lägg i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 30 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 68-70 grader. Ta ut köttet och låt vila ca 10 minuter.

2. Blanda olivolja med vinäger, finhackad persilja, basilika, vitlök, kapris och rödlök. Lägg fläskfilén på ett fat eller i en plastpåse. Häll på marinaden och låt marinera i kylskåp över natten. Skiva sedan upp köttet och häll över marinaden.

3. Mixa oliver med kapris, olivolja och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera den örtmarinerade fläskfilén med olivkräm på en buffé eller till middag tillsammans med ugnsstekt eller grillad färskpotatis. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.

Tips!

Oliv- och kaprisröran är riktigt god som dipp till rostat bröd också

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
8 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER