Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
Örtmarinerad fläskfilé med olivkräm är en perfekt bufférätt som går att förbereda. I glaset väljer vi gärna en pinot noir.
4 port eller 8 port på en buffé
600 g fläskfilé
Örtmarinad
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk basilika
1 dl små kapris
salt
nymald svartpeppar
Oliv- och kaprisröra
150 g urkärnade svarta oliver
1 dl kapris
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar
OBS: marineringstid 1 dygn
1. Sätt ugnen på 150°C. Bryn fläskfilén runt om i olivolja. Lägg i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 30 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 68-70 grader. Ta ut köttet och låt vila ca 10 minuter.
2. Blanda olivolja med vinäger, finhackad persilja, basilika, vitlök, kapris och rödlök. Lägg fläskfilén på ett fat eller i en plastpåse. Häll på marinaden och låt marinera i kylskåp över natten. Skiva sedan upp köttet och häll över marinaden.
3. Mixa oliver med kapris, olivolja och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera den örtmarinerade fläskfilén med olivkräm på en buffé eller till middag tillsammans med ugnsstekt eller grillad färskpotatis. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.
Oliv- och kaprisröran är riktigt god som dipp till rostat bröd också
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
89 kr
Druvtypisk tysk pinor noir med smak av skogsbär, körsbär och örter.
Nyttja säsongens råvaror till denna härliga porchetta! Köttet går lika bra att tillaga i ugn som på grillen.
Underbart saftig kyckling med dragonpuré. Här finns lyxen att välja vitt eller rött till maten!