Alpha California
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
En mustig rätt med en otroligt god tomatsås! Det här receptet vill du inte missa. I glaset serverar vi ett mustigt rött vin från Italien. Vinets djupa och fruktiga toner flirtar med sötman i tomatsåsen och balanserar den lilla beskan i sparrisen. Vinets fylliga kropp går bra ihop med det saftiga köttets struktur.
Fläskfilé
700 g fläskfilé
1 vitlöksklyfta
1 rosmarinkvist
salt, svartpeppar, olivolja och smör
Tomatsås
100 g smör
2 msk finhackad rosmarin
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ dl sherryvinäger (alt. balsamicovinäger el äppelcidervinäger)
350 g passerade tomater
olivolja och salt
Parmesanstekt sparris och potatis
250 g grön sparris
500 g kokta små potatisar
50+50 g parmesanost
1. Putsa fläskfilén och salta och peppra den. Värm ugnen till 125 C.
2. Värm en stekpanna med lite olivolja, smör, vitlök och rosmarin till högsta temperatur.
3. Bryn fläskfilén runt om ca 5 minuter till fin brynt yta. Ugnsbaka den därefter ca 15 minuter tills kärntemperaturen är ca 55 C. Lyft därefter av den och låt den vila några minuter före servering så vilar den upp till ca 60 C.
4. Lägg smöret och rosmarinen i en kastrull. Koka upp och låt det puttra tills smöret är lätt brynt och doftar nötigt, dra då av det från plattan.
5. Finhacka lök och vitlök och fräs det i olivolja i en kastrull ett par minuter. Häll i vinägern och koka i ca 2 minuter.
6. Häll ner de passerade tomaterna och koka vidare i ca 5 minuter. Mixa sedan ner det brynta rosmarinsmöret och smaka av med salt.
7. Ansa sparrisen och skär den i bitar. Riv all parmesanost.
8. Värm en stekpanna med lite olivolja till medelhög temperatur. Stek sparrisen och potatisen några minuter till fin färg och tillsätt därefter 50 g riven parmesanost och stek vidare i ca 1 minut.
9. Lägg upp tomatsåsen på 4 tallrikar och lägg på sparrispotatisen. Strö över resterande parmesanost och lägg på köttet.
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
En rustik och smakrik rätt tillsammans med ett glas generöst rödvin - en perfekt kombination!
En enkel rätt där nästan allt lagas på en och samma plåt. Fläskfilé i ugn med fransk senapssås och senapsmarinerade rotfrukter.