Château Les Trois Manoirs
149 kr
Mogen och klassisk Médoc Cru Bourgeois efter 10 års lagring på flaska!
En enkel rätt där nästan allt lagas på en och samma plåt. Fläskfilé i ugn med fransk senapssås. Den franska senapssåsen med dijon är lätt att röra ihop och lyfter rätten! I glaset väljer vi ett moget och klassiskt rött vin.
500 g svensk fläskfilé
2 msk smör till stekning
2 msk rapsolja
1 tsk soja
1 tsk honung
1 tsk torkad timjan
Senapsmarinerade rotfrukter
600 g fast potatis
250 g morötter
150 g palsternackor
1 stor rödlök
3 msk olivolja
1 msk fransk grov senap
2 vitlöksklyftor
Flingsalt och nymald svartpeppar
Fransk senapssås
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 tsk fransk senap
1 tsk grov fransk senap
1 tsk honung
1. Sätt ugnen på 200°C. Dela potatisarna i bitar, skala morötter och palsternacka och skär dem också i bitar. Skala och klyfta löken.
2. Blanda olja och grov senap. Skala och riv vitlöken och ha i. Blanda det med potatis, rotfrukter och rödkål och häll ut det på en bakpappersklädd plåt. Salta och peppra generöst. Gör rum för köttet i mitten.
3. Blanda olja, soja, honung och timjan till köttet.
4. Blanda ingredienserna till senapssåsen.
5. Putsa köttet från senor och fett och stekt det hastigt runtom i smöret så det får färg. Salta och peppra generöst.
6. Lägg det på plåten och stek i ugnen tills fläskfilén har en innertemperatur av 65°C och potatis och grönsaker fått lite färg. När det är några minuter kvar penslas sojaoljan på köttet.
7. Låt det vila 10 minuter innan du skär upp det och lägger tillbaka på plåten. Garnera med lite rucola. Servera med den franska dijon-såsen.
149 kr
Mogen och klassisk Médoc Cru Bourgeois efter 10 års lagring på flaska!
Plåtmat när den är som bäst. Enkelt, vackert och framförallt gott!
Har du inte smakat ädelostgratinerad fläskfilé än är det hög tid att testa. Vi vågar lova att du inte kommer bli besviken.