Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Fläskschnitzel med salsa på kronärtskockor och tomater

Fläskschnitzel med varm salsa går snabbt att göra och smakar riktigt gott. Den varma salsan på tomater och kronärtskockor är underbar till schnitzeln. Serveras med fördel tillsammans med ett fruktigt rött vin där vinets bäriga toner möter upp dom rena smakerna från salsan.

Ingredienser

600 g fläskschnitzel
1 msk olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

Varm salsa på kronärtskockor och tomater:
1 burk kronärtskockshjärtan i olivolja, 290 g
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
200 g pärltomater
½ kruka basilika
2 msk rostade pinjekärnor
flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering:
Pasta av valfri sort
Riven parmesanost

Gör så här

1. Börja med salsan. Låt kronärtskockorna rinna av lätt. Dela dem i bitar.


2. Skala och hacka vitlöken och dela tomaterna. Hetta upp lite olja i en panna och stek vitlöken utan att den tar färg.


3. Blanda i kronärtskockor och tomater och låt allt fräsa ihop ett par minuter.


4. Tillsätt pinjekärnorna och riv i lite av basilikabladen men spar några till dekoration. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.


5.   Koka pastan.


6.   Grilla eller stek köttskivorna ett par minuter på var sida. Salta och peppra väl.


7. Servera schnitzlarna med salsan och nykokt pasta med parmesanost.


8.  Garnera med basilikablad.

Recept och foto: Hötorgshallen
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER