Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Parmesanpanerad fläskschnitzel med bönsallad

Parmesanpanerad fläskschnitzel med bönsallad är en snabblagad måltid som kan bli ett roligare inslag även som vardagsmiddag. Till den här mumsiga rätten kan du välja mellan ett friskt och aromatiskt vitt vin eller ett rött med frisk syra.

Vintips till receptet
164 kr

Ingredienser

Fläskschnitzel
4 fläskschnitzlar eller benfri kotlett
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
2 dl riven parmesanost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Bönsallad
150 g haricots verts
150 g vaxbönor
1 rödlök
2 tsk dijonsenap
2 tsk små kapris
1 citron, saften

 

Gör så här

1. Banka ut köttet.

2. Häll upp vetemjöl med salt och peppar i en skål och ägg i en annan. Blanda ströbröd med parmesanost i en tredje skål.

3. Vänd köttet i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i parmesanströbrödet.

4. Stek i smör på båda sidor ett par minuter.

5. Koka haricots verts och vaxbönor i saltat vatten någon minut, häll av vattnet.

6. Strimla rödlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken några minuter.

7. Rör ihop citronsaften med kapris och senap.

8. Blanda bönorna med den stekta löken samt senapssåsen. Smaka av med salt och peppar.

9. Servera de panerade schnitzlarna med bönsallad och citron.

Vi väljer ett mjukt vin med aromatiska inslag och pigg syra. Vinets aromatiska toner gifter sig med parmesanostens umamirika smak medans vinets syra möter upp den syrliga kaprisen och citronen.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
27 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER