Château Pierre de Montignac
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
Parmesanpanerad fläskschnitzel med bönsallad är en snabblagad måltid som kan bli ett roligare inslag även som vardagsmiddag. Till den här mumsiga rätten kan du välja mellan ett friskt och aromatiskt vitt vin eller ett rött med frisk syra.
Fläskschnitzel
4 fläskschnitzlar eller benfri kotlett
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
2 dl riven parmesanost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Bönsallad
150 g haricots verts
150 g vaxbönor
1 rödlök
2 tsk dijonsenap
2 tsk små kapris
1 citron, saften
1. Banka ut köttet.
2. Häll upp vetemjöl med salt och peppar i en skål och ägg i en annan. Blanda ströbröd med parmesanost i en tredje skål.
3. Vänd köttet i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i parmesanströbrödet.
4. Stek i smör på båda sidor ett par minuter.
5. Koka haricots verts och vaxbönor i saltat vatten någon minut, häll av vattnet.
6. Strimla rödlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken några minuter.
7. Rör ihop citronsaften med kapris och senap.
8. Blanda bönorna med den stekta löken samt senapssåsen. Smaka av med salt och peppar.
9. Servera de panerade schnitzlarna med bönsallad och citron.
Vi väljer ett mjukt vin med aromatiska inslag och pigg syra. Vinets aromatiska toner gifter sig med parmesanostens umamirika smak medans vinets syra möter upp den syrliga kaprisen och citronen.
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
Ostfondue låter riktigt avancerat men det går att fixa hemma riktigt enkelt!
En Alsaceklassiker med fläsksida, surkål och korv!