Pesce Bianco
79 kr
Ekologiskt vitt direkt från medelhavet! Perfekt kompanjon till fisk- och skaldjursrätter.
Fransk löksoppa - en elegant klassiker med djupa, goda smaker under ett oemotståndligt täcka av ost och bröd. Servera gärna med ett friskt och fylligt vitt vin.
1 kg gul lök
200 g schalottenlök
2 msk smör
3 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
3 msk cognac
1,2 L buljong
2 lagerblad
5 kvistar timjan
Salt och peppar
Gratinering
4 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
400g comté eller liknande ost
Hackad gräslök
1. Skala och strimla löken.
2. Smält smöret tillsammans med olivoljan i en tjockbottnad gryta på medelvärme.
3. Bryn löken under omrörning tills den har karamelliserats.
4. Tillsätt vin och cognac. Låt det koka in.
5. Slå över en god kött eller vegetarisk buljong.
6. Tillsätt lagerbladen och timjan.
7. Låt småkoka i 15-20 minuter.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Värm ugnen till 230 °C på grill.
10. Stek bröden i olivolja och gnid in dem med vitlök.
11. Häll upp soppan i fyra ugnsfasta skålar och lägg brödet som ett lock över.
12. Riv över riktigt med ost ovanpå brödet och gratinera sopporna överst i ugnen i ca 10 min eller tills osten fått fin färg.
13. Garnera med färsk hackad gräslök och servera rykande het.
79 kr
Ekologiskt vitt direkt från medelhavet! Perfekt kompanjon till fisk- och skaldjursrätter.
En lyxig varmrätt som kan serveras helt vegetarisk eller med pancetta!
Nässelsoppa är en riktig favorit - gott och enkelt! Här serverad med en rökt laxröra och ett glas riesling.