Bestheim Crémant d’Alsace Brut
138 kr
Bestheim i Alsace levererar ett torrt, mousserande vin med pigga bubblor och frisk syra! Den omtyckta...
En vacker och god soppa som du kan välja att servera helt vegetarisk eller med pancetta-topping. Tillsammans med mousserande vin blir denna soppa en riktig fullträff. Vinets mouss gifter sig med den skummande soppans konsistens vilket skapar en fin harmoni och munkänsla.
1 gul lök
400 g jordärtskocka
2 dl torrt vitt vin
2 dl kycklingbuljong (el annan god buljong)
2 dl vispgrädde
4 dl mjölk
Olivolja och salt
120 g skivad pancetta
60 g solroskärnor
1/2 dl strimlad salvia
olivolja
Till servering:
Ett gott bröd med smör eller färskost
1. Skala och skär lök och jordärtskocka i mindre bitar.
2. Fräs i en kastrull tillsammans med olivolja.
3. Häll på vin och buljong och koka i 5 minuter.
4. Tillsätt grädde och mjölk och koka i ytterligare 15 minuter.
5. Mixa soppan slät i en blender eller matberedare och smaka av med salt. Späd med eventuell mjölk om soppan känns för tjock.
6. Strimla pancettan och knaperstek den på medelhög temperatur.
7. Tillsätt solroskärnorna och salvian och stek vidare i en minut.
8. Fördela pancettafräset i 4 djupa tallrikar eller soppskålar.
9. Mixa soppan skummig med hjälp av en stavmixer och häll ner i tallrikarna.
10. Servera gärna med ett gott bröd och smör/färskost.
138 kr
Bestheim i Alsace levererar ett torrt, mousserande vin med pigga bubblor och frisk syra! Den omtyckta...
Det perfekta försnackset - bakad delikatesspotatis toppad med rom, crème fraiche, dill, rödlök och citron!
Löjrom och champagne en kunglig kombination!