Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Jordärtskockssoppa med pancetta, solroskärnor och salvia

En vacker och god soppa som du kan välja att servera helt vegetarisk eller med pancetta-topping. Testa att servera med ett rött med frukt och mjuka tanniner eller fruktigt vitt.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

1 gul lök
400 g jordärtskocka
2 dl torrt vitt vin
2 dl kycklingbuljong (el annan god buljong)
2 dl vispgrädde
4 dl mjölk
Olivolja och salt
120 g skivad pancetta
60 g solroskärnor
1/2 dl strimlad salvia
olivolja

Till servering:
Ett gott bröd med smör eller färskost

Gör så här

1. Skala och skär lök och jordärtskocka i mindre bitar.

2. Fräs i en kastrull tillsammans med olivolja.

3. Häll på vin och buljong och koka i 5 minuter.

4. Tillsätt grädde och mjölk och koka i ytterligare 15 minuter.

5. Mixa soppan slät i en blender eller matberedare och smaka av med salt. Späd med eventuell mjölk om soppan känns för tjock.

6. Strimla pancettan och knaperstek den på medelhög temperatur.

7. Tillsätt solroskärnorna och salvian och stek vidare i en minut.

8. Fördela pancettafräset i 4 djupa tallrikar eller soppskålar.

9. Mixa soppan skummig med hjälp av en stavmixer och häll ner i tallrikarna.

10. Servera gärna med ett gott bröd och smör/färskost.

Betyg
18 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER