Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Fräsch och matig laxsallad

Denna laxsallad är både kreativ och matig och smakerna knyts ihop till perfektion! Till en sallad som denna på en matig fisk som lax väljer vi ett fruktigt rosévin. Rosévin ligger mitt emellan vitt och rött i strukturen och fylligheten i vinet harmoniserar med det feta fiskköttet. Fruktigheten dämpar beskan vi hittar i sallad.

Vintips till receptet
199 kr

Ingredienser

Laxsallad
300 g varmrökt lax
1 fänkål
1 klyfta rödkål
100 g rädisor
200 g sockerärtor
1 huvud romansallad
1 kruka dill
olivolja

Dressing
2 tsk dijonsenap
1 citron, skal och juice
svartpeppar
flingsalt
2 msk olivolja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200º. Klyfta fänkålen i 8 klyftor och lägg i ugnsfast form, ringla över olivolja och salta. Baka i ugnen ca 15-20 minuter.

2. Blanda dijonsenap, citronskal, citronjuice i en salladskål och vispa i olivolja. Strimla rödkålen fint och vänd ner i vinägretten. Skär sockerärtor i strimlor, klyfta rädisor och riv romansalladen.

3. Blanda allt tillsammans med bakad fänkål och plockad dill. lägg upp på fat och bryt bitar av varmrök lax över salladen.

4. Ringla lite extra olivolja över salladen innan servering

Betyg
27 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept