In the MOOD for Rosé
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Denna laxsallad är både kreativ och matig och smakerna knyts ihop till perfektion! Till en sallad som denna på en matig fisk som lax väljer vi ett fruktigt rosévin. Rosévin ligger mitt emellan vitt och rött i strukturen och fylligheten i vinet harmoniserar med det feta fiskköttet. Fruktigheten dämpar beskan vi hittar i sallad.
Laxsallad
300 g varmrökt lax
1 fänkål
1 klyfta rödkål
100 g rädisor
200 g sockerärtor
1 huvud romansallad
1 kruka dill
olivolja
Dressing
2 tsk dijonsenap
1 citron, skal och juice
svartpeppar
flingsalt
2 msk olivolja
1. Sätt ugnen på 200º. Klyfta fänkålen i 8 klyftor och lägg i ugnsfast form, ringla över olivolja och salta. Baka i ugnen ca 15-20 minuter.
2. Blanda dijonsenap, citronskal, citronjuice i en salladskål och vispa i olivolja. Strimla rödkålen fint och vänd ner i vinägretten. Skär sockerärtor i strimlor, klyfta rädisor och riv romansalladen.
3. Blanda allt tillsammans med bakad fänkål och plockad dill. lägg upp på fat och bryt bitar av varmrök lax över salladen.
4. Ringla lite extra olivolja över salladen innan servering
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Matig och god sallad!