In the MOOD for Rosé
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Caesarsallad i snabb variant där vi använt oss av färdiggrillad kyckling. Men till den goda dressingen tar vi inga genvägar. Till salladen serverar vi ett rosévin med fruktig smak som perfekt matchar kycklingköttets struktur och balanserar beska från romansalladen. Vinets syra går fint ihop med dressingen.
1 grillad kyckling
150 g bacon
5 skivor vitt bröd
1 romansalladshuvud
2 st rödlök
Salt
Svartpeppar
0,5 dl raps- eller olivolja
Parmesanost
Dressing
1 ägg
1 äggula
4-5 sardellfiléer
2 msk kapris
2 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
0,5 dl vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
Tillbehör
kapris
persilja
1. Lägg ägg, äggula, sardeller, vitlök, vinäger och senap i en skål. Mixa med en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills du får en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödet i tärningar och blanda med 0,5 dl olivolja, salt och peppar. Lägg ut på en plåt och ställ in i ugnen ca 10 minuter eller tills brödet är gyllene och krispigt.
3. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakpapper och ställ in i ugnen, ca 10 minuter.
4. Dela salladsbladen i mindre bitar och lägg i en stor skål. Blanda i dressingen. Lägg ut på ett stort fat. Fördela ut bitar av kycklingen, tunt strimlad rödlök och hyvlad parmesanost.
Servera caesarsalladen med krispig bacon och brödkrutonger. Toppa gärna med kapris och färsk
persilja.
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Matig sallad fylld med härliga smaker av solmogna jordgubbar, serranochips, syrlig getost och rostade nötter! Vi serverar den gärna tillsammans med ett bärigt rosévin.
Bakad sallad är en riktigt god rätt som också funkar utmärkt som tillbehör till ost, fisk eller kött.