Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Klassisk caesarsallad

Caesarsallad i snabb variant där vi använt oss av färdiggrillad kyckling. Men till den goda dressingen tar vi inga genvägar. Till salladen serverar vi ett rosévin med fruktig smak som perfekt matchar kycklingköttets struktur och balanserar beska från romansalladen. Vinets syra går fint ihop med dressingen.

Vintips till receptet
199 kr

Ingredienser

1 grillad kyckling
150 g bacon
5 skivor vitt bröd
1 romansalladshuvud
2 st rödlök
Salt
Svartpeppar
0,5 dl raps- eller olivolja
Parmesanost

Dressing
1 ägg
1 äggula
4-5 sardellfiléer
2 msk kapris
2 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
0,5 dl vitvinsvinäger
3 dl rapsolja

Tillbehör
kapris
persilja

Gör så här

1. Lägg ägg, äggula, sardeller, vitlök, vinäger och senap i en skål. Mixa med en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills du får en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödet i tärningar och blanda med 0,5 dl olivolja, salt och peppar. Lägg ut på en plåt och ställ in i ugnen ca 10 minuter eller tills brödet är gyllene och krispigt.

3. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakpapper och ställ in i ugnen, ca 10 minuter.

4. Dela salladsbladen i mindre bitar och lägg i en stor skål. Blanda i dressingen. Lägg ut på ett stort fat. Fördela ut bitar av kycklingen, tunt strimlad rödlök och hyvlad parmesanost.

Servera caesarsalladen med krispig bacon och brödkrutonger. Toppa gärna med kapris och färsk
persilja.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
28 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept