Sofia y Sebastiàn Rosé
99 kr
Nu lanseras Rosé Is Best Enjoyed With Friends, ett ljust, krispigt och fräscht rosévin från södra Frankrike.
Vårens och sommarens plockmat när den är som allra godast: frasiga tigerräkor med bärig salsa och fräsch yoghurtsås. Perfekt till ett fruktigt rosé i glaset. Vinets inbjudande fruktiga toner balanserar hetta från chili och möter upp sötman från jordgubbarna. Vinets friskhet lättar upp dom friterade räkorna samt möter upp den syrliga limeyoghurten i en läcker kombination.
ca 600 g råa jätteräkor utan skal, ASC– eller MSC–certifierade
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk spiskummin
1 ½ tsk oregano
1 ½ tsk paprikapulver
1 ½ tsk salt
2 ägg
ca 3 dl panko
ca 5 dl solrosolja till fritering
8 små tortillabröd
Grönsallad
Koriander
Limeyoghurt
4 dl grekisk yoghurt
2 tsk olivolja
2 tsk flytande honung
1 riven vitlöksklyfta
4 msk hackad koriander
Rivet skal av 1 lime
2 tsk pressad lime
Ca 2 msk hackad inlagd jalapeno
Salt
Salsa
500 g jordgubbar
½ rödlök
1 msk olivolja
Rivet skal och saft av ½ lime
2 tsk chipotlepasta
1 tsk flytande honung
½ dl hackad koriander
Salt
1. Limeyoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt. Låt smakerna mogna.
2. Salsa: Ansa och fintärna jordgubbarna. Hacka löken. Rör ihop olivolja, lime, chipotlepasta och honung. Vänd ner jordgubbar, lök och koriander. Smaka av med salt.
3. Räkor: Tina räkorna om de är frysta och torka av dem. Vänd först i vetemjöl som blandats med kryddor och salt, därefter i lätt uppvispat ägg och sist i panko.
4. Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera tigerräkorna, i omgångar, tills de har en frasig och gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper.
5. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen.
6. Lägg sallad, räkor, salsa och limeyoghurt på bröden. Toppa med koriander.
99 kr
Nu lanseras Rosé Is Best Enjoyed With Friends, ett ljust, krispigt och fräscht rosévin från södra Frankrike.
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.
Sveriges självutnämnda nationalrätt som går att variera i det oändliga