Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
Ännu ett snabblagat enkelt och gott recept, perfekt för de dagar man vill njuta av god mat men har lite ont om tid. Till dessa fyllda kycklinglårfiléer med grillad paprika och oliver passar ett medelfylligt och fruktig rödvin bra i glasen.
1 kg kycklinglårfiléer
1 dl grillade och strimlade rostade paprikor från burk
1 dl gröna grekiska oliver utan kärnor
2 dl vitt vin
flingsalt och nymald svartpeppar
1 msk olja eller smör till stekning
16 cocktailpinnar
½ kruka basilika
Till servering:
Pasta, ris, gryn, rostad potatis eller bröd
Gröna grönsaker i säsong,
t ex gröna bönor
1. Salta och peppra ordentligt inuti och utanpå kycklingen.
2. Häll av oljan från paprikorna och hacka tillsammans med oliverna.
3. Blanda oliv- och paprikahacket.
4. Fördela fyllningen i kycklinglåren och fäst ihop dem med två cocktailpinnar.
5. Bryn dem lätt i olja eller smör i en traktörpanna så de får fin färg runtom.
6. Häll på vinet och lägg på lock. Låt sjuda cirka 15 minuter på medelvärme.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Garnera med basilika och servera med något av förslagen.
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
99 kr
Nyhet från nobelvinsproducenten! Fruktigt och kryddigt rött från Toscana - vunnit silvermedalj på Dryckeslistan.se
En riktigt fräsch grillrätt - perfekt heta sommardagar.
Plåtmat när den är som bäst. Enkelt, vackert och framförallt gott!