Alma Portuguesa box
229 kr
Ett fruktigt rött vin med inslag av jordgubbar, plommon och choklad. "Superfynd!"
En riktigt fräsch grillrätt. Servera med ett friskt vin med en lätt fruktighet som matchar kycklingens och fetaostens texturer.
Kycklinglår
650 g kycklinglårfilé
200 g cocktailtomater
olivolja, salt och svartpeppar
Fetaostpotatis
400 g kokt potatis
½ rödlök
1 msk pressad citronjuice
100 g fetaost
1 näve bladpersilja
olivolja, salt och svartpeppar
Dijon- och dragoncrème
1 ½ dl smetana
½ dl dijon
½ dl hackad dragon
salt
1. Blanda ingredienserna till till dijon- och dragoncremen och smaka av med salt.
2. Värm grillen till hög temperatur. Salta och peppra kycklingen och vänd den i lite olivolja.
3. Grilla lårfiléerna 3-4 minuter på varje sida tills de är genomstekta och har en fint grillad yta.
4. Halvera potatisarna och skiva rödlöken. Värm en sauteuse eller en vid kastrull med lite olivolja till medeltemperatur. Fräs potatisarna tillsammans med rödlöken ett par minuter.
5. Häll ner citronjuicen och bladpersiljan och vänd runt. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att smula över fetaosten.
6. Värm en stekpanna med lite olivolja till högsta temperatur. Stek tomaterna att par minuter tills de börjar att spricka lite lätt. Smaka av med salt.
7. Servera kycklingen med tomaterna, fetaostpotatisen och den goda crèmen.
229 kr
Ett fruktigt rött vin med inslag av jordgubbar, plommon och choklad. "Superfynd!"
Äntligen är grillsäsongen här, och det är ju få saker som inger den starka sommarkänslan som...