Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad kycklinglårfilé med fetaostpotatis, stekta tomater och dragoncreme

En riktigt fräsch grillrätt. Testa att servera med ett rosévin, där syran balanserar sältan i fetaosten och lyfter fram kycklingen saftighet.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Kycklinglår
650 g kycklinglårfilé
200 g cocktailtomater
olivolja, salt och svartpeppar

Fetaostpotatis
400 g kokt potatis
½ rödlök
1 msk pressad citronjuice
100 g fetaost
1 näve bladpersilja
olivolja, salt och svartpeppar

Dijon- och dragoncrème
1 ½ dl smetana
½ dl dijon
½ dl hackad dragon
salt

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till till dijon- och dragoncremen och smaka av med salt.

2. Värm grillen till hög temperatur. Salta och peppra kycklingen och vänd den i lite olivolja.

3. Grilla lårfiléerna 3-4 minuter på varje sida tills de är genomstekta och har en fint grillad yta.

4. Halvera potatisarna och skiva rödlöken. Värm en sauteuse eller en vid kastrull med lite olivolja till medeltemperatur. Fräs potatisarna tillsammans med rödlöken ett par minuter.

5. Häll ner citronjuicen och bladpersiljan och vänd runt. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att smula över fetaosten.

6. Värm en stekpanna med lite olivolja till högsta temperatur. Stek tomaterna att par minuter tills de börjar att spricka lite lätt. Smaka av med salt.

7. Servera kycklingen med tomaterna, fetaostpotatisen och den goda crèmen.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
29 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER