Grillad kycklinglårfilé med fetaostpotatis, stekta tomater och dragoncreme
En riktigt fräsch grillrätt. Testa att servera med ett rosévin, där syran balanserar sältan i fetaosten och lyfter fram kycklingen saftighet.









Ingredienser
Kycklinglår
650 g kycklinglårfilé
200 g cocktailtomater
olivolja, salt och svartpeppar
Fetaostpotatis
400 g kokt potatis
½ rödlök
1 msk pressad citronjuice
100 g fetaost
1 näve bladpersilja
olivolja, salt och svartpeppar
Dijon- och dragoncrème
1 ½ dl smetana
½ dl dijon
½ dl hackad dragon
salt
Gör så här
1. Blanda ingredienserna till till dijon- och dragoncremen och smaka av med salt.
2. Värm grillen till hög temperatur. Salta och peppra kycklingen och vänd den i lite olivolja.
3. Grilla lårfiléerna 3-4 minuter på varje sida tills de är genomstekta och har en fint grillad yta.
4. Halvera potatisarna och skiva rödlöken. Värm en sauteuse eller en vid kastrull med lite olivolja till medeltemperatur. Fräs potatisarna tillsammans med rödlöken ett par minuter.
5. Häll ner citronjuicen och bladpersiljan och vänd runt. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att smula över fetaosten.
6. Värm en stekpanna med lite olivolja till högsta temperatur. Stek tomaterna att par minuter tills de börjar att spricka lite lätt. Smaka av med salt.
7. Servera kycklingen med tomaterna, fetaostpotatisen och den goda crèmen.