Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Kycklinglårfilé med potatis, tomat och fetaost

Plåtmat när den är som bäst! Den här rätten är enkel att laga och ändå så effektfullt snygg med alla sina färgstarka ingredienser samlade på samma plåt. Till den här matiga rätten passar ett fruktigt vin som kan möta kycklingens lättare textur och lyfta de rostade grönsakernas naturliga sötma med en fruktig karaktär.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé
2 tsk currypulver
500 g potatis
250 g palsternacka
2 tomater
50 g bladspenat
150 g fetaost
olivolja, salt och svartpeppar

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 C°.

2. Dela potatisen, lägg den i en ugnsfast form och blanda med olivolja, salt och svartpeppar.

3. Ugnsbaka potatisen i 25 minuter.

4. Dela under tiden kycklinglårfiléerna i önskad storlek.

5. Blanda kycklingen med curryn och en nypa salt.

6. Skala och skär palsternackan i 2-centimeters bitar.

7. Klyfta tomaterna.

8. När potatisen ugnsbakats i 25 minuter blanda ner kycklingen, palsternackan och tomaterna.

9. Ugnsbaka vidare i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna fått fin färg.

10. Blanda ner bladspenaten och strö över fetaosten.

11. Smaka av med ytterligare med lite salt och svartpeppar.

Betyg
125 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER