Alpha California
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
Med rökt paprikapulver får du den där perfekta söta rökiga smaken på din kyckling. De bakade spetspaprikorna med krämig varm fetaost ger sälta och syra och passar perfekt till kycklingen. Servera gärna även en sallad och ett gott bröd till. I glaset väljer vi ett riktigt grillvin som passar utmärkt till rätter med mycket smak.
4-8 kycklingklubbor, beroende på storlek
rapsolja
flingsalt och nymald svartpeppar
Söt-rökig glaze
2 msk rapsolja
3 msk ketchup
2 msk crema di balsamico
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk vitlökssalt
Fetafyllda spetspaprikor
2 spetspaprikor
200 g fetaost
4 msk ajvar relish
1/2 kruka basilika
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar
Dessutom
ugnsfolie
Till servering
grönsallad och/eller bröd
1. Förbered en fin, grå grillglöd.
2. Blanda ihop alla ingredienser till glazen.
3. Dela paprikorna på längden och kärna ur.
4. Smula fetaosten i varje halva och toppa med lite ajvar relish.
5. Salta och peppra och svep in dem två och två i två i dubbla folieark så du får två paket.
6. Låt paprikorna bli varma i folien på direkt värme i ca 10 minuter.
7. Låt de vara kvar i paketen medan du grillar kycklingen. Var försiktig när du öppnar paketet och häll ut överflödigt vätska.
8. Pensla kycklingklubborna med lite olja och salta och peppra väl runtom.
9. Grilla dem först på direkt värme så de får lite färg runtom.
10. Flytta över till indirekt värme och låt de gå klart till en innertemperatur på 82°C när du mäter i den tjockaste delen, intill benet. Vänd då och då.
11. Pensla på glazen och låt det snabbt bli varmt.
12. Toppa paprikorna med färska basilikablad och lite olivolja. Servera till kycklingen.
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
En riktigt fräsch grillrätt - perfekt heta sommardagar.