Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Gifflar med fetaost och mynta

Fantastiskt goda gifflar som passar lika bra på buffébordet som till en sallad eller soppa. Gifflarna med fetaost och mynta serverar vi gärna tillsammans med denna gazpacho och ett glas rosé.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

25 gram jäst
150 gram smör, rumsvarmt
2 dl vatten, fingervarmt
1 ägg
7,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
0,5 tsk stött kummin
1 tsk bakpulver

Fyllning:
150 gram fetaost
2 tsk torkad mynta (eller lite mer färsk)
2 msk olivolja

Gör så här 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta till en smidig deg ca 10 minuter. Låt jäsa i bunke under duk ca 45 minuter.

3. Mixa ihop fetaost med mynta och olivolja.

4. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till 2 rundlar ca 0,5 cm tjock. Skär varje rundel i 8 tårtbitar.

5. Lägg en klick fetaoströra mitten av ”basen” på varje tårtbit och rulla ihop nedifrån upp mot toppen till en giffel. Lägg på en plåt och jäs ca 20 minuter. (Pensla eventuellt med uppvispat ägg). Grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen.

Servering

Servera gärna gifflarna ljumna tillsammans med en sallad, gazpacho eller annan soppa eller tillsammans med lite charkuterier.

Foto: Emma Mattsson
Betyg
1 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

glöggminelmat
20 min

Minipajer med svartkål, potatis och kummin

Minipajer som vi fyllt med karamelliserad lök, potatis, svartkål och lagrad ost samt smaksatt med kummin och muskot. Perfekt mingelmat till glöggfesten men smakar lika bra till ett glas bubbel som till glögg!

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER