Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Minipajer med svartkål, potatis och kummin

Minipajer som vi fyllt med karamelliserad lök, potatis, svartkål och lagrad ost samt smaksatt med kummin och muskot. Perfekt mingelmat till glöggfesten men smakar lika bra till ett glas bubbel som till glögg!

Vintips till receptet
125 kr

Ingredienser

2 rullar färdig pajdeg
1 ägg till pensling
3 kokta potatisar
1 stor gul lök
1 knippe svartkål
100 g riven lagrad ost typ Prästost
Salt
Peppar
Kummin
Muskot
Smör att steka i

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj svartkålen och hacka den medelfint. Skiva löken tunt. Dela den kokta potatisen i centimeterstora kuber.

3. Värm en stekpanna och mjukstek löken i smör på medelvärme tills den nästan är karamelliserad. Tillsätt sedan potatis och svartkål och låt steka med. Smaksätt med nymortlad kummin, en gnutta muskot och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

4. Rulla ut pajdegen och stansa ut rundlar med ett dricksglas. Lägg en klick fyllning på varje rundel. Toppa med riven ost och lägg sedan på en rundel till som du trycker till en gaffel. Pensla minipajerna med ägg.

5. Grädda i ugn i cirka 10-15 minuter. Njut varma eller ljumma.

Betyg
0 röster
Vad tycker du?
Portioner
8 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Petter prosecco P.Lex Prosecco
Petter Alexis vinprovning

P.LEX Prosecco Brut

125 kr

P.lex Prosecco är ett bubbel framtagen av artisten tillika sommeliern Petter Alexis och The Wine Team....

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER