P.LEX Prosecco Brut
125 kr
P.lex Prosecco är ett bubbel framtagen av artisten tillika sommeliern Petter Alexis och The Wine Team....
Minipajer som vi fyllt med karamelliserad lök, potatis, svartkål och lagrad ost samt smaksatt med kummin och muskot. Perfekt mingelmat till glöggfesten men smakar lika bra till ett glas bubbel som till glögg!
2 rullar färdig pajdeg
1 ägg till pensling
3 kokta potatisar
1 stor gul lök
1 knippe svartkål
100 g riven lagrad ost typ Prästost
Salt
Peppar
Kummin
Muskot
Smör att steka i
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj svartkålen och hacka den medelfint. Skiva löken tunt. Dela den kokta potatisen i centimeterstora kuber.
3. Värm en stekpanna och mjukstek löken i smör på medelvärme tills den nästan är karamelliserad. Tillsätt sedan potatis och svartkål och låt steka med. Smaksätt med nymortlad kummin, en gnutta muskot och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
4. Rulla ut pajdegen och stansa ut rundlar med ett dricksglas. Lägg en klick fyllning på varje rundel. Toppa med riven ost och lägg sedan på en rundel till som du trycker till en gaffel. Pensla minipajerna med ägg.
5. Grädda i ugn i cirka 10-15 minuter. Njut varma eller ljumma.
125 kr
P.lex Prosecco är ett bubbel framtagen av artisten tillika sommeliern Petter Alexis och The Wine Team....
Trendiga pinsa med soltorkad tomatkräm och prosecco!
Underbart goda mini-ostpajer till midsommarfirandet.