Pizzabullar med tomat, mozzarella, spenat & parmaskinka
Av färdig pizzadeg gör du snabbt de här bullarna med tomat, mozzarella, spenat och parmaskinka. Perfekta att servera på minglet som ett trevligt tilltugg tillsammans med ett glas kylt vitt eller bubbel. En frisk syra i vinet lättar upp feta komponenter som ost samtidigt som den harmoniseras av rättens salta ingredienser som skinka.





Ingredienser
12 bullar
1 kyld rektangulär pizzadeg, ca 230 g
3 msk tomatpuré
1 mozzarella, 125 g
2 tsk torkad oregano
1 näve spenat eller rucola
25 g parmaskinka
1 dl riven lagrad ost, t ex parmesan eller prästost
olivolja
gärna färsk oregano
flingsalt och nymald svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Rulla ut pizzadegen med det medföljande pappret. Bred tomatpurén över.
3. Riv mozzarellan grovt på rivjärn och strö på tillsammans med den torkade oreganon.
4. Fördela spenat eller rucola ovanpå.
5. Riv skinkan i bitar och fördela över.
6. Rulla ihop till en rulle och förflytta den till en skärbräda och skär 12 bitar.
7. Lägg pappret på en plåt och lägg på bullarna. Ringla över lite olja, salta lätt och peppra och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter eller tills de fått färg.
8. När de svalnat kan du strö på lite färsk oregano om du vill. Bullarna bör ätas samma dag, eller frysas in.