Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad entrecôte, rödbetor, soltorkad tomat- och kapriskräm

Ett riktigt gott grillrecept. Här möts saftigt kött och sötman från rostade rotgrönsaker med salt och smakrik sås i en underbar kombination. I glaset bjuder vi på ett fruktigt rött vin med kryddiga toner som möter upp den lilla sötman i de ugnsbakade grönsakerna och speglar smaken i det grillade köttet, den goda och lite salta såsen bygger en smakbrygga mellan vin och rätt.

Vintips till receptet
149 kr

Ingredienser

4 skivor entrecôte á ca 225 g styck
Olivolja, salt och svartpeppar
Ugnsbakade rödbetor och potatis
400 g rödbetor
500 g färskpotatis
Olivolja och salt

Soltorkad tomat- och kapriskräm
2 dl crème fraiche
75 g soltorkad tomat
25 g kapris
2 msk hackad körvel
Salt

Gör så här

1. Värm ugnen till 225 C. Skala och klyfta rödbetorna och halvera färskpotatisarna.

2. Lägg alltsammans i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt. Ugnsbaka i ca 30 minuter tills potatis och betor är genommjuka och med en fin rostad yta.

3. Hacka under tiden soltorkade tomater och kapris. Blanda sedan ingredienserna till krämen och smaka av med salt.

4. Grilla entrecôten medium på högsta temperatur ca 2-3 minuter på varje sida. Låt därefter vila några minuter.

5. Servera entrecôten med rödbetorna, potatisen och den goda krämen.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Cecilia Larsson
Betyg
8 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

hope shiraz

Hope Shiraz

149 kr

Det ultimata vinet för bjudningar – en smakrik och kraftfull Shiraz från hyllade och pålitliga vinserien Hope.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER