Grillad entrecôte, rödbetor, soltorkad tomat- och kapriskräm
Plocka fram grillen till valborgsmässoafton! Nu firar vi in våren med ett riktigt gott grillrecept. Här möts saftigt kött och sötman från rostade rotgrönsaker med salt och smakrik sås i en underbar kombination. I glaset bjuder vi på ett fruktigt rött vin med kryddiga toner som möter upp den lilla sötman i de ugnsbakade grönsakerna och speglar smaken i det grillade köttet, den goda och lite salta såsen bygger en smakbrygga mellan vin och rätt.
Ingredienser
4 skivor entrecôte á ca 225 g styck
Olivolja, salt och svartpeppar
Ugnsbakade rödbetor och potatis
400 g rödbetor
500 g färskpotatis
Olivolja och salt
Soltorkad tomat- och kapriskräm
2 dl crème fraiche
75 g soltorkad tomat
25 g kapris
2 msk hackad körvel
Salt
Gör så här
1. Värm ugnen till 225 C. Skala och klyfta rödbetorna och halvera färskpotatisarna.
2. Lägg alltsammans i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt. Ugnsbaka i ca 30 minuter tills potatis och betor är genommjuka och med en fin rostad yta.
3. Hacka under tiden soltorkade tomater och kapris. Blanda sedan ingredienserna till krämen och smaka av med salt.
4. Grilla entrecôten medium på högsta temperatur ca 2-3 minuter på varje sida. Låt därefter vila några minuter.
5. Servera entrecôten med rödbetorna, potatisen och den goda krämen.