Grillat nötkött med chimichurri och primörer
Här är tillbehören kokta och sedan tillagade i ett foliepaket på grillen. När vi tillagar grönsaker får dom en söt ton vilket alltså balanseras av fruktigheten i vinet. Välj ett fruktigt och kryddigt rött vin som kan ta hand om köttets struktur på ett fint sätt.





Ingredienser
600vg nötkött (entrecôte, rostbiff eller liknande)
1 knippe små fina morötter
2 rödlök
8 färskpotatisar
12 st grön sparris
1 knippe färska rädisor
Olivolja
Salt
Nymald svartpeppar
Chimichurri
1 kruka färsk persilja
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
Salt
Nymald svartpeppar
Gör så här
1. Finhacka persilja och vitlök till Chimichurrin.
2. Blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
3. Låt stå medan resten blir färdigt.
4. Tvätta och borsta morötter och potatis (om potatisarna är stor kan du dela dem på mitten eller i kvartar).
5. Lägg i kokande, saltat, vatten ca 5 minuter. Ta upp och låt svalna.
6. Dela sparrisen i mindre bitar.
7. Skala och dela rödlöken i klyftor.
8. Lägg potatis, sparris, rödlök och morötter på fyra stora folieark.
9. Ringla över lite olivolja, salt och peppar. Vik ihop folien till fyra paket.
10. Pensla köttet med chimichurri. Grilla (eller stek) ca 2-3 minuter per sida. Låt vila ca 10 minuter innan du serverar.
11. Lägg foliepaketen ca 5-7 minuter på grillen (eller ca 10 minuter i 200°C i ugnen) när köttet är klart. Så blir allt färdigt samtidigt.
12. Servera köttet tillsammans med de varma primörerna och färska rädisor. Toppa med Chimichurri.
Tips!
13. Har du röd- eller gulbetor är det gott att lägga med i foliepaketet. Koka då tillsammans med
potatis och morötter först.