Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad flankstek med schalottenlök

En fransk klassiker i Yohan Adells tappning. Servera din grillade flankstek med nyfriterad potatis, en stor grönsallad samt en fin dijonsenap. Har du inte möjlighet att fritera själv går det bra att köpa färdiga pommes frites eller servera med kokt färskpotatis istället, i glaset väljer vi ett fylligt rött vin som går fint med köttets textur och fin frukt som balanserar hettan från dijonsenapen.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

6 hg flankstek
3 hg schalottenlök
2 dl rödvin
3 msk olivolja
1 msk kalvfond
6 hg potatis, fast
5 dl frityrolja
salt & peppar

Tillbehör:
grönsallad
dijonsenap

Gör så här

1. Pensla köttet med olivolja, låt det ligga tills den håller rumstemperatur.

2. Skala potatisen och skiva cirka 5 mm tjocka skivor – torka av och förfritera några minuter, tag upp och låt vila på hushållspapper.

3. Skala och strimla löken, bryn i olivolja, när den blir glansig, häll på vin och fond, smaka av med salt och peppar. Tag av från spisen.

4. Grilla hela köttbiten tre minuter på var sida.

5. Tag upp och låt köttet vila några minuter. Strimla löken och lägg på köttet, ställ in i ugnen i 150°C i fem minuter medan du slutfriterar pommesen.

Recept: Yohan Adell, Brasserie Makalös
Foto: Tobias Fischer
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Taco Friday

Taco Friday

209 kr

Vinet som är framtaget just för att matcha smakerna i en klassisk taco-middag. 209 SEK för 3 liter!

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER