Periquita Reserva
109 kr
Ett kraftfullt vin med toner av plommon, kakao och vanilj – perfekt för hösten.
Till denna rätt rekommenderar vi att ni köper ekologiska fläskkotletter av bra kvalitet, gärna på ben och med mycket fettkappa kvar. Har man ingen grill går det lika bra att tillaga fläskkotletterna i en grillstekpanna eller vanlig stekpanna. Servera till ett fruktigt och fylligt rödvin.
800 g stora fasta potatisar
50 g lagrad hårdost
600 g fläskkotletter på ben med svålen kvar
Mascarponecréme
250 g mascarpone
4 msk mjölk
2 tsk rivet citronskal
2 tsk citronsaft
1 st spansk peppar finhackad
1 tsk honung
salt och svartpeppar
Krispig grönkål
200 g grönkål i c:a 5×5 cm stora bitar
2 msk rapsolja
salt och peppar
1. Tänd grillen om du tänker grilla fläskkotletterna.
2. Koka potatisen tills den är halvmjuk. Ställ ugnen på grill och varmluft 200 grader. Halvmosa potatisen på en plåt med en gaffel, riv över lagrad hårdost, vitlök samt salta och peppra. Sätt in potatisen i ugnen.
3. Grilla fläskkotletterna eller stek dem i stekpanna till innertemperatur 63 grader. Låt potatisen få ordentligt med färg i ugnen.
4. Rör ihop mascarponecrémen.
5. Blanda grönkål och rapsolja på en plåt, sätt in plåten i ugnen och låt grönkålen få en aning färg. Lägg sedan kålen på hushållspapper och låt svalna.
6. Servera gärna på varma tallrikar.
109 kr
Ett kraftfullt vin med toner av plommon, kakao och vanilj – perfekt för hösten.
Nyttja säsongens råvaror till denna härliga porchetta! Köttet går lika bra att tillaga i ugn som på grillen.
Underbart saftig kyckling med dragonpuré. Här finns lyxen att välja vitt eller rött till maten!