Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad fläskkotlett med klämd potatis, mascarponecréme och krispig grönkål

Till denna rätt rekommenderar vi att ni köper ekologiska fläskkotletter av bra kvalitet, gärna på ben och med mycket fettkappa kvar. Har man ingen grill går det lika bra att tillaga fläskkotletterna i en grillstekpanna eller vanlig stekpanna. Servera till ett fylligt rödvin.

Vintips till receptet
239 kr

Ingredienser

800 g stora fasta potatisar
50 g lagrad hårdost
600 g fläskkotletter på ben med svålen kvar

Mascarponecréme
250 g mascarpone
4 msk mjölk
2 tsk rivet citronskal
2 tsk citronsaft
1 st spansk peppar finhackad
1 tsk honung
salt och svartpeppar

Krispig grönkål
200 g grönkål i c:a 5×5 cm stora bitar
2 msk rapsolja
salt och peppar

Gör så här

1. Tänd grillen om du tänker grilla fläskkotletterna.

2. Koka potatisen tills den är halvmjuk. Ställ ugnen på grill och varmluft 200 grader. Halvmosa potatisen på en plåt med en gaffel, riv över lagrad hårdost, vitlök samt salta och peppra. Sätt in potatisen i ugnen.

3. Grilla fläskkotletterna eller stek dem i stekpanna till innertemperatur 63 grader. Låt potatisen få ordentligt med färg i ugnen.

4. Rör ihop mascarponecrémen.

5. Blanda grönkål och rapsolja på en plåt, sätt in plåten i ugnen och låt grönkålen få en aning färg. Lägg sedan kålen på hushållspapper och låt svalna.

6. Servera gärna på  varma tallrikar.

Recept: Bengt- Åke Hansson
Foto: Johan Lygrell
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER