Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Grillad kycklingsallad med kronärtskocka och avokado

Kycklingsallad är mångas absoluta favoriträtt under vår och sommar - men har ni provat "grillad kycklingsallad"? Vi vågar nästan lova att grillningen gör att ni kommer att älska favoritsalladen ännu mer. Till salladen serverar vi ett härligt och bärigt rosévin från Frankrike. Vinets bäriga toner dämpar beskan vi kan hitta i romansallad medans vinets friskhet möter upp med den syrliga citronen i marinaden. Rosévinets kropp är dessutom en mycket god vän till kycklingköttets struktur.

Vintips till receptet
89 kr

Ingredienser

Grillad kyckling
500g kycklinglårfilé

Marinad
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
Saft från 1 citron
2 msk hackad färsk persilja
1 msk rödvinsvinäger
1,5 tsk salt
svartpeppar
2 msk vatten
3 msk olivolja

Sallad
1 huvud romansallad
2dl kalamtaoliver
1 gurka
150g marinerade kronärtskockshjärtan
400g små tomater
1 rödlök
1 avokado

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Spara hälften i en separat skål till dressing.

2. Marinera kycklingen i resterande marinad i minst 30 minuter i kylen eller upp till 2-3 timmar.

3. Grilla kyckling och låt vila medans du skär upp grönsakerna till salladen.

4. Skär upp kycklingen i lagom munsbitar.

5. Vänd sallad och grönsaker i dressing och lägg upp på ett fat, toppa med kyckling och avokado.

Recept: Gustav Lindström
Betyg
15 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept