Organic Monet
219 kr
Ett av Claude Monets mest kända konstverk, näckrosdammen – nu som ekologisk rosé!
Kycklingsallad är mångas absoluta favoriträtt under vår och sommar - men har ni provat "grillad kycklingsallad"? Vi vågar nästan lova att grillningen gör att ni kommer att älska favoritsalladen ännu mer. Till salladen serverar vi ett härligt och bärigt rosévin från Frankrike. Vinets bäriga toner dämpar beskan vi kan hitta i romansallad medans vinets friskhet möter upp med den syrliga citronen i marinaden. Rosévinets kropp är dessutom en mycket god vän till kycklingköttets struktur.
Grillad kyckling
500g kycklinglårfilé
Marinad
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
Saft från 1 citron
2 msk hackad färsk persilja
1 msk rödvinsvinäger
1,5 tsk salt
svartpeppar
2 msk vatten
3 msk olivolja
Sallad
1 huvud romansallad
2dl kalamtaoliver
1 gurka
150g marinerade kronärtskockshjärtan
400g små tomater
1 rödlök
1 avokado
1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Spara hälften i en separat skål till dressing.
2. Marinera kycklingen i resterande marinad i minst 30 minuter i kylen eller upp till 2-3 timmar.
3. Grilla kyckling och låt vila medans du skär upp grönsakerna till salladen.
4. Skär upp kycklingen i lagom munsbitar.
5. Vänd sallad och grönsaker i dressing och lägg upp på ett fat, toppa med kyckling och avokado.
219 kr
Ett av Claude Monets mest kända konstverk, näckrosdammen – nu som ekologisk rosé!
Kyckling Parmigiana är en underbar rätt där parmesanen och kryddorna i paneringen på kycklingen samt mozzarellan på toppen gör denna rätt extra vinvänlig. Vi rekommenderar ett fruktigt och smakrikt rött vin.
Matig sallad med halloumi, matvete och grillade grönsaker. Supergod sommarmiddag tillsammans med ett lrispigt glas rosévin till