Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad rotselleri

Vegetariskt grillat när det är som godast! Här möts nötiga toner från hasselnötsmöret med sälta och syra från fetaosten tillsammans den sotade smaken från rotsellerin i en magisk kombination. Till den väljer vi ett glas chardonnay där den smöriga smaken gifter sig med det ljuvliga hasselnötssmöret.

Ingredienser

1 stor rotselleri

Lag:
2 l vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk salt
1 msk socker
olivolja

Smöret
100 g smör
50 g hasselnötter
100 g getost
1 frp smörgåskrasse

Gör så här

1. Skala rotselleri och dela i 8 klyftor.

2. Lägg rotselleri i kall lag och låt koka upp, koka i 5 minuter och dra sedan kastrullen från värmen och låt rotsellerin svalna i spadet.

3. Häll av lagen och torka rotsellerin. Pensla med olivolja. Rotsellerin går att förbereda dagen innan.

Smöret

4. Rosta hasselnötterna lätt i torr panna.

5. Bryn smöret på låg värme under omrörning.

6. Hacka nötterna grovt och blanda med smöret och låt svalna.

7. Forma sedan smöret till en cylinder och vira in i smörpapper och stoppa i frysen.

8. Grilla rotselleri på hög värme och vänd den ofta.

Servering

9. Vid servering smula getost över och riv rikligt med smöret över. Garnera med krasse.

Recept: Gustav Lindström
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim 30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER