Foot of Africa Chardonnay
179 kr
Vinet är i den omåttligt populära stilen Rich & Buttery - mjukt, fylligt och smörigt med toner av päron, mogna citrusfrukter, ananas och karamell
Vegetariskt grillat när det är som godast! Här möts nötiga toner från hasselnötsmöret med sälta och syra från fetaosten tillsammans den sotade smaken från rotsellerin i en magisk kombination. Till den väljer vi ett glas ekad chardonnay där den smöriga smaken gifter sig med det ljuvliga hasselnötssmöret.
1 stor rotselleri
Lag:
2 l vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk salt
1 msk socker
olivolja
Smöret
100 g smör
50 g hasselnötter
100 g getost
1 frp smörgåskrasse
1. Skala rotselleri och dela i 8 klyftor.
2. Lägg rotselleri i kall lag och låt koka upp, koka i 5 minuter och dra sedan kastrullen från värmen och låt rotsellerin svalna i spadet.
3. Häll av lagen och torka rotsellerin. Pensla med olivolja. Rotsellerin går att förbereda dagen innan.
4. Rosta hasselnötterna lätt i torr panna.
5. Bryn smöret på låg värme under omrörning.
6. Hacka nötterna grovt och blanda med smöret och låt svalna.
7. Forma sedan smöret till en cylinder och vira in i smörpapper och stoppa i frysen.
8. Grilla rotselleri på hög värme och vänd den ofta.
9. Vid servering smula getost över och riv rikligt med smöret över. Garnera med krasse.
179 kr
Vinet är i den omåttligt populära stilen Rich & Buttery - mjukt, fylligt och smörigt med toner av päron, mogna citrusfrukter, ananas och karamell
Äntligen är grillsäsongen här, och det är ju få saker som inger den starka sommarkänslan som...
God höstsoppa signerad Siri Barje