Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
En enkel och mycket god rotfruktssoppa att värma sig med i höst. Till den här soppan som innehåller rostade grönsaker passar ett fruktigt och generöst vitt vin.
1 stor gul lök, hackad
1 rotselleri, skalad och delad i mindre bitar
3 vitlöksklyftor, hackade
1 morot, skalad och hackad
4 msk olivolja
1 dl vitt vin
1/2 tärning grönsaksbuljong
1,5 l vatten
2 msk Japansk soja
Salt och peppar
Tillbehör:
Några droppar tryffelolja eller god olivolja
½ kruka gräslök, hackad
Gott bröd
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg rotselleribitarna på en plåt och rosta tills de har fått fin färg ungefär 15 minuter. Ta ur ugnen.
2. Sätt en kastrull på hög värme och tillsätt oljan.
3. Stek lök, vitlök, morot och rotselleri i olivoljan till löken är mjuk.
4. Tillsätt det vita vinet, stek i 3 minuter till och låt vinet koka ordentligt.
5. Tillsätt buljongen och vattnet. Koka i 10 minuter.
6. Krydda med salt, peppar och soja. Ta kastrullen från värmen och mixa med stavmixer tills det är slätt.
7. Toppa rotsellerisoppan med tryffelolja och hackad gräslök och ät eventuellt med en brödbit.
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
279 kr
En stiltypisk fatad chardonnay som bjuder på friska, eleganta och smöriga toner - gott till grillad fisk.
En amerikansk deli-klassiker med pastrami, syrlig surkål och lagrad ost.
Syrlig, kryddig & gott!